NAPADNUTI POLJSKI GRANIČARI! Ima ranjenih, uzbuna na granici sa Belorusijom!

Autor:

Svet

02.05.2024

21:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velike vojne i policijske snage su na granici sa Belorusijom i u pripravnosti

NAPADNUTI POLJSKI GRANIČARI! Ima ranjenih, uzbuna na granici sa Belorusijom!

Foto: Tanjug/AP

Danas su se dogodila dva napada na poljske graničare od strane ilegalnih migranata, koji su pokušavali da pređu belorusko-poljsku granicu.

U ovim napadima, jedan policajac i jedan vojnik su povređeni kamenicama.

U saopštenju Granične službe, objavljenom na njihovom zvaničnom sajtu, navodi se da su policijske patrole bile napadnute u dva odvojena incidenta.

U prvom napadu, policajac je bio pogođen kamenom u lice, dok je u drugom napadu vojnik takođe pogođen kamenom u lice.

Ovo nije prvi put da su poljski graničari bili izloženi ovakvim napadima.

Samo u poslednja tri dana, zabeleženo je čak 469 pokušaja ilegalnog ulaska na teritoriju Poljske, dok je ukupno 113 pokušaja zabeleženo do danas.

U aprilu je zabeleženo više od 5,3 hiljade incidenata vezanih za ilegalni prelazak granice, što ukazuje na sve učestalije napade na poljske graničare.

Takođe, Granična služba je izvestila da je 1. maja lekarska pomoć pružena desetorici ilegalnih migranata, među kojima je bila i trudnica iz Irana.

Ovi napadi predstavljaju ozbiljan izazov za poljske vlasti i graničare, istovremeno naglašavajući sve veći pritisak ilegalnih migranata na ovu granicu.

Poljske vlasti će morati da balansiraju između obezbeđivanja sigurnosti granice i pružanja adekvatne humanitarne pomoći, kako bi se adekvatno odgovorilo na kompleksnu situaciju na terenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading