ČETVORO MRTVIH U OLUJI! Padala stabla na ljude zbog JAKIH UDARA VETRA!

Autor:

Svet

17.05.2024

06:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki broj ljudi je bez struje.

ČETVORO MRTVIH U OLUJI! Padala stabla na ljude zbog JAKIH UDARA VETRA!

Foto: Tanjug/AP

Četiri osobe su poginule u jakoj oluji u gradu Hjuston u američkoj saveznoj državi Teksas.

Dve osobe su poginule kada su na njih pala stabla koja je oborio vetar koji je tokom oluje dostizao brzinu i do 160 kilometara na sat, prenosi AP.

Oko 870.000 potrošača ostalo je bez struje.

Oluja je rušila drveće i razbijala prozore na visokim zgradama, a lokalni zvaničnici su pozvali stanovnike da ostanu kod kuća.

- Ostanite kod kuće, ne idite na posao sutra, osim ako ste ključni radnik - poručio je gradonačelnik Hjustona Džon Vitmajr.

Podsećamo, usled intenzivnih padavina, u Lombardiji na severu Italije došlo je do bujičnih poplava, a posle pljuskova u sredu obilne padavine su danas ponovo pogodile ovaj region.

Muškarac star 66 godina nestao je u gradu Kantu u provinciji Komo, nakon što je pao u reku, usled urušavanja ograde mosta na koju je bio naslonjen. Potraga je u toku, saopštila je vatrogasna brigada, prenosi list "Il Giorno".

U opštini Kambijago u provinciji Milano srušila su se dva mosta na reci Trebia, a za sada nema informacija o povređenima. Vatrogasna jedinica je prethodnog dana izvela preko 500 intervencija širom Lombardije zbog poplava, uključujući preko 300 u Milanu.

U glavnom gradu regiona došlo je do kolapsa saobraćaja. Škole u ​​nekim gradovima u regionu danas su bile zatvorene. U sredu je u Lombardiji za 15 sati palo onoliko kiše koliko se obično beleži za ceo maj mesec.

U Milanu je palo 130 litara vode po kvadratnom metru. Opštinski operativni centar (COC) Civilne zaštite aktivan je za praćenje hidrometrijskih nivoa reka i za koordinaciju intervencija. Kiše nastavljaju da padaju obilnije u Milanu i oblastima na severu i severoistoku koje presecaju baseni Seveso i Lambro.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading