ŽESTOKE BORBE U VOVČANSKU: Rusi ušli u grad, a onda je za njih usledio horor (VIDEO)

Autor:

Svet

14.05.2024

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema rečima Budanova, Ukrajina pokušava da ojača odbranu u Harkovskoj oblasti, ali je teško naći vojnike za to.

ŽESTOKE BORBE U VOVČANSKU: Rusi ušli u grad, a onda je za njih usledio horor (VIDEO)

Foto: X/UkraineNewsLive/Printscreen

Na severnom obodu ukrajinskog grada Vovčansk, koji se nalazi uz samu granicu sa Rusijom, vode se aktivne borbe, a odatle je stigao i uznemirujući snimak.

Njuzvik prenosi da je to saopštio Oleh Sinjehubov, guverner Harkovske oblasti, nakon što su hiljade ljudi pobegle pred ruskim napredovanjem na severoistoku Ukrajine.

U klipu se vidi ruski vojnici kako se kreću po Vovčansku.

Britanska televizija je nekih sat vremena kasnije objavila saopštenje ukrajinske vojske da je situacija u tomk gradu po kontrolom, ali da su zbog žestokih ruskih napada morali da se povuku na nove pozicije kod sela Lukjanci.

Na snimku dronom koji je načinjen dronom Ukrajinske pogranične službe vidi se kako su njeni pripadnici minobacačkim granatama pogodili grupu ruskih pešadinaca koji su se probili do Vovčanska.

Podsetimo, načelnik Glavne obaveštajne uprave Ukrajine, Kiril Budanov, izjavio je danas da je situacija u Harkovskoj oblasti, gde su ruske snage počele ofanzivu, "na ivici" i da se "približava kritičnoj".

- Svakog sata situacija se približava kritičnoj - rekao je Budanov za Njujork tajms.

On ocenjuje da ruski napadi na severoistoku Ukrajine imaju za cilj da Ukrajina preusmeri trupe sa drugih delova fronta kako bi ojačala odbranu na tom delu.

Prema njegovim rečima, Ukrajina pokušava da ojača odbranu u Harkovskoj oblasti, ali je teško naći vojnike za to.

- Sve naše snage su ili ovde ili u Časovom Jaru. Iskoristio sam sve što imamo. Nažalost, nemamo nikog više u rezervi - rekao je Budanov.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading