NIKAD NIKO KAO PIKSI! Stojković odlaskom na EVRO ušao u istoriju srpskog fudbala!

Autor:

Sport

19.11.2023

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bitno priznanje za selektora Srbije.

NIKAD NIKO KAO PIKSI! Stojković odlaskom na EVRO ušao u istoriju srpskog fudbala!

Foto: Starsport

Piksi

Plasirala se Srbija na Evropsko prvenstvo u fudbalu, prvi put posle 24 godine i maleroznog šampionata u Belgiji i Holandiji 2000.

Igrao je tada Dragan Stojković Piksi svoje poslednje mečeve u dresu bivše Jugoslavije. A, simbolično, odveo je nacionalni tim na novi šampionat Evrope i u ulozi selektora.

Isto je uradio i sa Mundijalom, nastupao je na dva prvenstva sveta (1990 i 1998), da bi Srbija u Katar prošle godine otišla baš pod njegovim vođstvo.

Piksi je nastupao i na Evropskom prvenstvu 1984. godine, a zbog ratnih sankcija 1992. godine smo bili izbačeni sa šampionata u Švedskoj i još uvek se priča o tome da smo sa Ivicom Osimom kao selektorom mogli da dođemo i do borbe za trofej.

Interesantno, kada je reč samo o fudbalerima i trenerima sa prostora bivše SFRJ, identičnu situaciju kao Stojković imao je i Srečko Katanec. Legendarni Slovenac, takođe, je kao igrač nastupao na Mundijalu (1990) i Evropskom prvenstvu (1984), a zatim i kao selektor izborio plasmane na EURO 2000. i SP dve godine kasnije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading