PUKLA MILIJARDA: Arapi BASNOSLOVNO TROŠILI!

Autor:

Sport

08.09.2023

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nestvarne cifre...

PUKLA MILIJARDA: Arapi BASNOSLOVNO TROŠILI!

Foto: twitter.com/Alhilal_FC

Prelazni rok u Saudijskoj Arabiji je privukao izuzetnu pažnju fudbalske zajednice širom sveta, zbog impresivnih transfera i ogromnih finansijskih ulaganja koja su njihovi klubovi napravili kako bi privukli vrhunske svetske fudbalske zvezde. Iako Mohamed Salah iz Liverpula nije prešao u Saudijsku Arabiju, ovaj prelazni rok jasno pokazuje da klubovi sa Bliskog istoka  imaju ambiciju da ostanu konkurentni na međunarodnoj sceni i privuku igrače iz najpoznatijih evropskih klubova.

Potrošeno je MILIJARDU dolara, što je najviše posle Premijer lige Engleske. Takođe, treba imati na umu da su visine plata igrača takođe izuzetno visoke i idu do 200 miliona evra po godini.

Iako se očekivalo da će Mohamed Salah biti poslednja super-zvezda koja će preći u Saudijsku Arabiju, prelazni rok je završen bez njegovog dolaska. Umesto toga, videli smo impresivne transfere kao što je prelazak Demaraja Greja iz Evertona u Al Etifak, kao i transfer Luisa Felipea iz Betisa u Al Itihad.

Postojale su spekulacije o mogućem transferu Džejdona Sanča iz Mančester junajteda u Saudijsku Arabiju, ali taj transfer se ipak nije realizovao.

Transferi vodećih saudijskih klubova bili su izuzetno atraktivni, čak i bez potpisa Mohameda Salaha. Ronaldova odluka da se pridruži Al Nasru prošlog decembra otvorila je vrata za dolazak mnogih drugih svetskih fudbalskih zvezda u ovu zemlju.

Među igračima koji su prešli u Saudijsku Arabiju nalaze se i dva srpska reprezentativca, Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić koji nastupaju zajedno za Al Hilal.

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković Savić

 

 

Neki od najznačajnijih transfera uključuju dolazak igrača poput Ngolo Kantea, Sadio Manea, Rijada Mareza, Roberta Firmina, Džordana Hendersona, Fabinja i Aymerica Laporta, koji su se pridružili Benzemi i Nejmaru kao najveće zvezde ovog prelaznog roka.

Ovaj razvoj situacije predstavlja važan trenutak u svetu fudbala, a privlačenje svetskih fudbalskih zvezda u Saudijsku Arabiju će i dalje izazivati veliku pažnju i interesovanje ljubitelja fudbala širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading