"ORLOVI" PTICE SELICE: Ovi fudbaleri Srbije su menjali gnezda tokom leta

Autor:

Sport

07.09.2023

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čak 12 naših reprezentativaca prešlo u nove klubove.

"ORLOVI" PTICE SELICE: Ovi fudbaleri Srbije su menjali gnezda tokom leta

Foto: Starsport

Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić

Fudbaleri Srbije nastaviće večeras put ka Evropskom prvenstvu u Nemačkoj 2024. godine duelom protiv Mađarske u 5. kolu G grupe kvalifikacija, dok ih već u nedelju očekuje gostovanje Litvaniji. Bez obzira na rezultat na Marakani "orlovi" imaju velike šanse da odvedu našu zemlju na kontinentalnu smotru posle 24 godine i da se plasiraju na drugo veliko takmičenje u nizu posle Mundijala.

Ukoliko to urade sigurno će im dodatno porasti cena, a koliko su dobri nastupi za reprezentaciju važni, pored onih u klubu, svedoči to što je čak 12 fudbalera koje je selektor Dragan Stojković Piksi vodio u Katar, ili računa na njih u ovim kvalifikacijama za EVRO 2024, promenilo klub ovo leta.


Svakako su najznačajniji transferi Sergeja Milinkovića-Savića i Aleksandra Mitrovića u Saudijsku Arabiju i El Hilal. Arapi su za napadača "orlova" platili Fulamu 58 miliona evra, dok je Mitrogol dobio trogodišnji ugovor za po 25 miliona evra po sezoni. SMS je Laciju plaćen 40 miliona evra, dok će naš fudbaler inkasirati 90 miliona evra za tri sezone.

Foto: Starsport

Luka Jović i Dušan Tadić

Kada su u pitanju ofanzivni fudbaleri, sredinu je promenio i Luka Jović, koji je Fjorentininu opremu zamenio za dres slavnog Milana. On će među rosonerima igrati na pozajmici s tim da će mu pola plate od ukupno pet miliona evra davati Milan, a pola Real jer su se tako dogovorili Italini i Španci kada je napuštao Madrid. Sredinu je promenio i kapiten "orlova" Dušan Tadić, koji je posle pet godina napustio Ajaks kao slobodan igrač i nastupaće za turski Fenerbahče. On će u Istanbulu dobijati 3,5 miliona evra po sezoni, pa će za dve plus jednu godinu ugovora i uz bonus od 2,5 miliona evra moći ukupno da zaradi 13 miliona evra.

Foto: Starsport

Uroš Račić i Nemanja Radonjić

Nov klub ima i Nemanja Radonjić koji je iz Marseja prešao u Torino. Italijani su bili zadovoljni pozajmicom pa su otkupili njegov ugovor od Francuza za 1,7 miliona evra. U Seriju A će i Uroš Račić, kojeg je Sasuolo doveo iz Valensije i tako za 2,2 miliona evra prekinuo njegovo seljakanje po pozajmicama koje je trajalo četiri godine. S druge strane, Aleksa Terzić je napustio Italiju i Fjorentinu i ubuduće će biti uzdanica Salcburga koji je za njega platio 5,5 miliona evra. On će u Austriji biti saigrač sa starosedeocem Strahinjom Pavlovićem, ali i još jednim "orlom" koji je tek sleteo. U pitanju je Petar Ratkov kojeg je TSC prodao za 4,5 miliona evra i bonuse.

Kada su u pitanju defanzivci, Srđan Babić je prešao iz Almerije u moskovski Spartak za pet miliona evra, a u Rusiju, ali u Zenit je Crvena zvezda je prodala Strahinju Erakovića za sedam miliona evra i deset odsto od naredne prodaje. Filip Mladenović je prešao iz Legije u Panatinaikos kao slobodan igrač.

Republika

Foto: Starsport

Strahinja Eraković

Zato Čelsi morao da odreši kesu. "Plavci" su iz MLS lige i Nju Inglanda doveli srpskog golmana Đorđa Petrovića i za njega platili čak 16 miliona evra.


Aleksandar Mitrović / Fulam-El Hilal / 58 miliona evra
Sergej Milinković-Savić / Lacio-El Hilal / 40 miliona evra
Dušan Tadić / Ajaks-Fenerbahče / slobodan igrač
Luka Jović / Fjorentina-Milan / slobodan igrač
Strahinja Eraković /C. zvezda-Zenit / 7 miliona evra
Đorđe Petrović / Nju Ingland-Čelsi / 16 miliona evra
Uroš Račić / Valensija-Sasuolo / 2,2 miliona evra
Nemanja Radonjić / Marsej-Torino / 1,7 miliona evra
Srđan Babić / Almerija-Spartak / 5 miliona evra
Aleksa Terzić / Fjorentina-Salcburg / 5,5 miliona evra
Petar Ratkov / TSC-Salcburg / 4,5 miliona evra
Filip Mladenović / Legija-Panatinaikos / slobodan igrač

* igrač / stariklub-noviklub / vrednost transfera

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading