U ORGANIZACIJI FONDACIJE NOVAK ĐOKOVIĆ: Regionalna konferencija o roditeljstvu - Ratko Varda izneo nepoznate detalje iz svog života! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

10.05.2024

23:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Društveno odgovoran rad.

U ORGANIZACIJI FONDACIJE NOVAK ĐOKOVIĆ: Regionalna konferencija o roditeljstvu - Ratko Varda izneo nepoznate detalje iz svog života! (FOTO GALERIJA)

Foto: Republika

Veliki skup je održan u "MTS dvorani" u organizaciji Fondacije Novak Đoković gde su na jednom mestu bili okupljeni domaći i regionalni stručnjaci, a glavna tema bilo je roditeljstvo.

Cilj konferencije je upoznavanje različitih pristupa roditeljstva kroz razgovore i interaktivna predavanja sa stručnjacima, praktičarima, istraživačima, predstavnicima različitih organizacija i institucija.

Pojedinci i organizacije su profilisali teme vezane za roditeljstvo, a jedna od neizbežnih tema bilo je roditeljstvo vrhunskih sportista, a u tom cilju svoja životna iskustva izneo je i proslavljeni košarkaš Ratko Varda.

Varda je govorio o svom detinjstvu koje je obeležio razvod roditelja i kako je imao veliku podršku majke koja je uvek stajala uz njega i podržavala ga u ostvarenju željenih sportskih ciljeva.

Istakao je kako je kao veoma mlad stigao u Beograd u redove Partizana, kada je suštinski i započela njegova košarkaška karijera koju je kasnije gradio i kroz NBA ligu, gde je tokom prvih mesec dana boravka u Sjedinjenim Američkim Državama, usled nepoznavanja jezika, jeo samo picu, jer je to jedino umeo da naruči.

 

Proslavljeni košarkaš danas je otac petoro dece, četiri ćerke i jednog sina, a muški naslednik je krenuo očevim stopama. Uskoro puni 17 godina i ima želju da svoje školovanje, kao i bavljenje košarkaškim sportom nastavi u nekom od koledža u SAD-u.

Bez obzira na sve uspehe koje je postigao u "igri pod obručima", Varda je prevashodno isticao neophodnost obrazovanja mladih sportista, s obzirom da je uvek upitno da li će dete uspeti u "džungli" zvanoj profesionalni sport, ali je isto tako istakao i da dete treba biti podržano od strane roditelja ukoliko izrazi želju za bavljenje sportom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading