JA JUČE KRENUO U ARENU NA UTAKMICU, KAD ONO NIŠTA! ČOVIĆ PECNUO OBRADOVIĆA: Da nam je on trener do sad bismo osvojili barem jednu Evroligu!

Autor:

Sport

22.05.2024

18:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Iza nas je jako komplikovana sezona"

JA JUČE KRENUO U ARENU NA UTAKMICU, KAD ONO NIŠTA! ČOVIĆ PECNUO OBRADOVIĆA: Da nam je on trener do sad bismo osvojili barem jednu Evroligu!

Foto: ST/V. LUKIĆ,Starsport

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su regionalnu ligu ubedljivo savladavši Partizan u finalnoj seriji sa 3:0.

Prvi čovek crveno-belih Nebojša Čović sumirao je utiske nakon turbulentne sezone.

- Iza nas je jako komplikovana sezona, nikad težu sezonu nisam imao iz razloga jer smo napravili dobar tim na početku. Doveli smo i najboljeg plejmejkera u tom trenutku, Nejpira, s iskusnim trenerom Duškom Ivanovićem Ivnoivćem. To na početku nije dalo rezultate u Evroligi, pa umesto da imamo četiri ili pet pobeda, imali smo samo jednu i to je meni bio pokazatelj da moramo brzo da menjamo nešto da nam se čitava sezona ne surva. Prva promena je bila trenerom Ivanovićem, a onda smo nastavili da menjamo u hodu. Raskrsnica sezon u Evroligi je bila utakmica sa Armanijem u Beogradu koju smo izgubili. Mi tada nismo mogli da kažemo da dižemo ruke od Evrolige jer sam lično podigao lestvicu na početku sezone govoreći da idemo u TOP 4 ili TOP 8, što i jeste bio naš cilj - rekao je Čović, a potom i dodao:

- Nakon toga smo se orijentisali na AdmiralBet ABA ligu znajući da je ona najvažnija. Bez nje nemate Evroligu, mi smo sada prvaci i imamo 100 posto sigurnu Evroligu, jedino ako se ona ne raspadne.

Republika

Foto: KK Crvena zvezda

Proslava titule crveno-belih

Čović se potom dotakao i pobede u finalu nad Partizanom.

- Ja juče krenuo u Arenu, međutim, nema ništa... Svi su očekivali da će biti peta utakmica. Sudijski faktor ni na jednoj od tri utakmice nije ništa odlučio i bilo bi dobro da ljudi prave alibi za svoje greške na račun sudija. Pričalo se o suđenju jer je to bila navika iz nekih loših vremena. Puno je bilo primedbi, naročito na slovenačke sudije i na uticaje pojedinih trenera koji kažu 'nećeš suditi Evroligu ako ovde ne sudiš kako mi mislimo'. Stalno se napadaju srpske sudije, a nama su u finalu prošle godine sudile slovenačke sudije u prve dve utakmice. Mi imamo fajlove o svima njima, od ponašanja, suđenja, pa sve do nekih drugih stvari. Ove godine jesmo imali slovenačke, ali i srpske sudije. Sudili su odlično, ali Obrknežević pravi veliki propust u drugoj utakmici kada Naneli hvata za vrat Lazarevića, svira po tehničku grešku i jednom i drugom. To je isključujuća za, u tom trenutku, nasilnika Nanelija. Treću utakmicu su sudili kako treba - rekao je Čović.

Zatim je rekao da je Panter dobro skautiran.

- Partizan nije imao kontranapade, imao je mali broj asistencija, da li je to zbog mene, Vas, sudija? Panter je dobro skautiran, teraš ga u desno i ne zna gde će, ne može ništa. Tražili smo da nam Slovenci ne sude, otvoreno vam kažem da nemam poverenja u njih. Za sve njih imamo fajlove, najveći problem lige su sudije - rekao je Čović.

Potom je imao i mišljenje o Obradovićevom mandatu na klupi Partizana.

- Da sam ja imao Željka Obradovića u ove tri sezone i ovoliko para koliko imamo, barem jednu Evroligu bih osvojio! Zvezda jeste državni projekat sa 40 i više posto, ali je transparentan državni projekat. Partizan takođe, ali nije transparentan. Ne vidimo njihovu dokumentaciju, papire, pravdanja...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading