SRBIJA IMA VICEŠAMPIONA SVETA U DŽUDOU! Nemanja Majdov se vraća sa srebrom iz Abu Dabija!

Autor:

Sport

22.05.2024

17:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svaka čast, majstore!

SRBIJA IMA VICEŠAMPIONA SVETA U DŽUDOU! Nemanja Majdov se vraća sa srebrom iz Abu Dabija!

Foto: Nemanja Miščević

Nemanja Majdov osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Džudou

Sjajni srpski džudista, Nemanja Majdov, pokazao je izuzetnu borbu i veštinu na Svetskom prvenstvu u Džudou u Abu Dabiju, osvojivši srebrnu medalju u kategoriji do 90 kilograma! U finalu je doživeo poraz od Gokija Tadžime iz Japana, koji je uspeo da ostvari pobedu u nastavku meča zahvaljujući veoma napetom duelu.

Borba do samog kraja

 

 


Vođen velikom borbom od početka do kraja, finalni meč nije imao pobednika u regularna četiri minuta. Odluka je pala u nastavku kada je Japanac uspeo da napravi zahvat kojim je stigao do svetskog trona, ostavljajući publiku u napetom i neizvesnom iščekivanju.

Put do finala

Nemanja Majdov je pokazao izuzetnu snagu i veštinu na putu do finala. Nakon što je bio slobodan u prvom kolu, uspeo je da savlada Klementa iz Češke, a potom i Ačildijeva iz Turkmenistana. U polufinalu je zaslužio mesto pobedom nad Silvom Moralesom sa Kube, da bi na kraju bio bolji od Karamnoba Sagaipova iz Libana, osiguravši tako sebi zasluženu medalju.

Majdov - Evropski prvak i prvak sveta

Nemanja Majdov nije stranac na pobedničkom postolju. On je već dokazao svoje majstorstvo osvajanjem titule evropskog prvaka u Monpeljeu prošle godine, kao i titule svetskog prvaka u Budimpešti 2017. godine. Njegovo prisustvo i uspesi na takmičenjima doprinose promociji srpskog sporta i džudoa u svetu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading