SRBIJA POBEDILA ŠPANIJU U BARAŽU, ALI AVAJ... Ništa od Svetskog prvenstva!

Autor:

Sport

12.05.2024

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakva šteta za "orlove"...

SRBIJA POBEDILA ŠPANIJU U BARAŽU, ALI AVAJ... Ništa od Svetskog prvenstva!

Foto: Starsport

Rukometaši Srbije su se okupili u dvorani SPENS u Novom Sadu kako bi odigrali revanš meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2025. godine protiv Španije. Nakon poraza od 32:28 u prvom meču, naša selekcija je uspela da ostvari pirovu pobedu rezultatom 25:22, koja na žalost nije bila dovoljna za plasman dalje, uprkos sjajnoj igri.

Odličan Start i Ključni Momenti

Nakon prvog poluvremena, rezultat od 15:11 je anulirao prednost Španaca, a u drugom delu igre "orlovi" su uspeli da kontroliraju tok meča. Odbrana je bila ključna, a prvi gol u drugom poluvremenu postigao je Dragan Pešmalbek dok je Srbija bila sa igračem manje. Nakon toga, odbrana Darka Đukića je dovela do kontre u kojoj je postignut gol, ali je istovremeno Đukić zadobio povredu.

Republika

Foto: Starsport

Srbija protiv Španije

Uzbudljiva Završnica


Iako su srpski rukometaši imali prednost od +6, Španci su uspeli da se vrate u igru zahvaljujući raspoloženom golmanu Rodrigu Koralesu. Napadi sa bekovskih pozicija su bili izazovni, ali je Vanja Ilić uspeo da zatrese mrežu, dok su Španci odmah odgovorili. Poslednjih pet minuta je bilo ključno, a Srbija je uspela da sačuva prednost i na kraju slavi rezultatom 25:22. U poslednjim trenucima imali smo i šut za produžetak, ali je sjajni Perez De Vagas zaustavio udarac Kosa i odveo svoju zemlju dalje.

Budući Izazovi

Pobednik ovog baraža će imati priliku da se takmiči na Svetskom prvenstvu koje će se održati naredne godine u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj, od 14. januara do 2. februara. Treba skinuti kaupu našim momcima na borbi uprkos tesnom porazu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading