ŠOK! SRBIJA IPAK IDE NA SVETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU?! Izgubili smo od Španaca, ali IMA NADE!

Autor:

Sport

12.05.2024

22:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Može da se dogodi!

ŠOK! SRBIJA IPAK IDE NA SVETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU?! Izgubili smo od Španaca, ali IMA NADE!

Foto: Starsport

Rukometni savez Srbije (RSS) je najavio da će zatražiti "vajldkard" za učešće na Svetskom prvenstvu, iako su izgubili u baražu protiv Španije. Nakon revanša u kojem su pobedili 25:22, ali nisu uspeli da nadoknade minus iz prvog meča (32:28), "orlovi" su pokazali svoju borbenost i kvalitet, što je navelo rukovodstvo RSS da veruje kako zaslužuju mesto među najboljim selekcijama sveta. 

- Orlovi su svojom igrom i ovim trijumfom pokazali da im je mesto među najbolji selekcijama sveta, a u to veruje i rukovodstvo Rukometnog saveza Srbije koje će već sutra Svetskoj rukometnog federaciji (IHF) poslati zahtev za "specijalnu pozivnicu, saopšteno je iz RSS.

Republika

Foto: Starsport

Srbija - Španija

Ovo može promeniti mnogo toga, pošto je danas nakon meča izgledalo da su izgubljene sve nade. Ipak, Srbija može biti i te kako optimistična po pitanju plasmana, pošto je najbolja reprezentacija sa prethodne kontinentalne smotre koja ne učestvuje na svetskoj, a i u baražu se odlično pokazala protiv Španaca.

Podsetimo, kada je u pitanju meč, iako su srpski rukometaši u drugom poluvremenu imali prednost od +6, Španci su uspeli da se vrate u igru zahvaljujući raspoloženom golmanu Rodrigu Koralesu. Napadi sa bekovskih pozicija su bili izazovni, ali je Vanja Ilić uspeo da zatrese mrežu, dok su Španci odmah odgovorili. Poslednjih pet minuta je bilo ključno, a Srbija je uspela da sačuva prednost i na kraju slavi rezultatom 25:22. U poslednjim trenucima imali smo i šut za produžetak, ali je sjajni golman "crvene furije" zaustavio udarac Kosa i odveo svoju zemlju dalje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Lom

12.05.2024 23:42

Svakako da imamo kostur nove reprezentaciji za budućnost, ALI selektor (i) su katastrofa. I prethodni, a i novi. Nemaju viziju šta je reprezentaciji. Ne koriste igrački potencijal, nemaju rezervnu varijantu, stereotipni su, greše u izmenama(nameće se ko im diktira spisak igrača, neki menadžer(čić), neki funkcioner RSS, neko treći???), tako da je ključ uspeha naći pravog vođu sa klupe.