"NIŽE LIGE" OTKRIVAJU: Ko je misteriozna plavuša koja je zaludela ivanjički fudbal?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

10.05.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovoga puta donosimo jednu sasvim drugačiju priču.

 

Ivanjica, mesto u podnožju obronaka Golije i Javora, na obali reke Moravice bila je naseljena još u doba Rimljana o čemu govore sačuvani ostaci njihove kulture. Prvi pisani tragovi o mestu datiraju iz 1505. godine u knjizi zaduženja u Dubrovačkom arhivu, a ukazom kneza Miloša Obrenovića iz 1833. godine ivanjički kraj je pripojen Srbiji, da bi samo tri godine kasnije, izgradnjom crkve započelo širenje i razvoj mesta i okoline.

 

 

Sa sportskog aspekta, kompletan grad živi za Fudbalski klub Javor koji u ovom trenutku vodi svoje superligaške bitke, ali postoje i ekipe koje kroz niže takmičarske rangove traže svoj put ka velikoj sceni.

Naša ekipa je posetila zapad Srbije, gde je imala priliku da razgovara sa novinarkom Anom Maričić, damom za koju tajni u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu, nema.

Govorila nam je o svojim novinarskim počecima, teškoćama sa kojima se susretala, ali nam je i otkrila tajnu svog porodičnog fudbalskog gena i zbog čega je njen otac poznat po nadimku „ivanjički Džaja“.

 

Tokom dosadašnje novinarske karijere intervjuisala je najrenomiranije srpske trenere, ali je pojedince morala posebno da istakne.

Iako se prvi put našla u situaciji da ne postavlja pitanja, već da na ista odgovara, sa pravom je pokazala zašto je mnogi smatraju „prvom damom ivanjičkog fudbala“.

Kako je protekla naša poseta Ivanjici i naš razgovor sa novinarkom Arenesporta, možete eksluzivno pogledati u petak 10. maja sa početkom od 20 časova samo na YouTube kanalu Republika news.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading