LUKA, VRATI SE KUĆI: Jović na RASKRSNICI - da li je Zvezda rešenje?

Autor:

Sport

22.08.2023

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Karijera srpskog napadača je u silaznoj putanji već duže vreme.

LUKA, VRATI SE KUĆI: Jović na RASKRSNICI - da li je Zvezda rešenje?

Foto: Starsport

Luka Jović sa dresom Crvene zvezde

Takmičarska sezona za fudbalere Fiorentine počela utakmicom prvog kola Serije A i pobedom nad povratnikom u elitu Đenovom (4:1). A, već bi mogla da se okonča za napadača Luku Jovića u ljubičastom dresu, pošto je po brojnim glasinama sa Apenina na izlaznim vratima stadiona "Artemio Franki".

Jović je utakmicu protiv Đenove proveo na klupi, nije dobio minute ni u poslednjoj proveri pred sezonu, u kojoj je tim iz Firence igrao protiv OFI-ja, a sada Srbina neće biti ni u protokolu za meč sa Rapidom iz Beča, u plej-of fazi kvalifikacija za Ligu konferencija.

Čini se da je situacija jasna - i pored odlaska Artura Kabrala, Jović ni ove sezone neće imati previše minuta, a po svemu sudeći Vinćenzo Italiano više ne računa na njega.

Talentovani napadač je ponikao u Crvenoj zvezdi, a nakon sjajnih igara, prodat je u Benfiku, odakle je otišao put Ajntrahta. Nakon izvrsne sezone u Frankfurtu, Jović je prešao u Real Madrid, a tada je, kao i sa brojnim drugim zvezdama evropskog fudbala, krenuo pad.

Foto: Tanjug/AP

Luka Jović u dresu Fiorentine

Nije Srbin dobio veliku šansu u Madridu, trpeo je veliki pritisak, pa se epizoda neslavno zavšila. Nije previše značio ni povratak u Ajntraht, na pozajmicu, kao ni sezona u Fiorentini, pa deluje da je Jović trenutno na raskrsnici. Da li je Zvezda pravi klub za njega?

Izabranici Baraka Bahara su sjajno počeli sezonu, ali su "izvisili" kada je u pitanju dovođenje napadača. Emanuel Late Lat je bio viđen na Marakani, ali se u poslednji čas sve promenilo, pa crveno-belima treba još jedan špic.

Pitanje je koliko se Jović uklapa u fudbal koji Izraelac forsira, presing mu nije jača strana, ali čini se da nema izbora - Luki treba dobra sezona da se vrati u život, a vrlo je moguće da je upravo Marakana mesto gde bi se ponovo izborio za status jednog od boljih igrača u Evropi.

Videćemo u narednim danima da li će se možda reprezentativac Srbije vratiti u Beograd, a ako se to ostvari, nema dileme da bi bio veliko pojačanje za tim iz Ljutice Bogdana pred nastavak sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading