VANJA MILINKOVIĆ-SAVIĆ NA KORAK OD VELIKOG PODVIGA: Legendarni golman hvali čuvara mreže Torina!

Autor:

Sport

11.05.2024

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Golman Srbije briljira na Čizmi.

VANJA MILINKOVIĆ-SAVIĆ NA KORAK OD VELIKOG PODVIGA: Legendarni golman hvali čuvara mreže Torina!

Foto: www.profimedia.rs

Golman Torina i reprezentacija Srbije, Vanja Milinković Savić, ističe se kao ključni igrač ove sezone. Njemu nedostaje još samo jedan meč bez primljenog gola da izjednači klupski rekord iz 1977. godine, postavljen od strane slavnog Lučana Kastelinija.

Prva prilika za postizanje ovog istorijskog dostignuća biće u nedelju protiv Verone u gostima, sa početkom u 15 časova. Nakon toga, sledi i meč sa Milanom i Atalantom, prilika da Milinković Savić ponese titulu najuspešnijeg golmana u jednoj sezoni Serije A.

Tokom ove sezone, Milinković Savić je primio 29 golova u 34 prvenstvena nastupa, dok je u 18 utakmica izašao kao pobednik u duelima sa protivničkim napadačima. Iako nije bio imun na kikseve, uspeo je da se vrati u formu i pokaže svoju vrednost, doprinoseći tako očuvanju statusa Torina u ligi.

Lučano Kastelini, golman Torina iz šampionske 1976. godine, nije štedeo reči hvale za Milinkovića Savića.

- Gledajući ga među stativama, uliva mi ogroman osećaj sigurnosti. Izuzetno je profesionalan, vidite i sami kako se nosi sa kritikama, čak i onim neopravdanim koje su mu Torinovi navijači jedno vreme upućivali. Izlazi na kraj sa tim bez ikakvih problema. I ja sam tokom karijere imao kikseva, ali ono što se računa jeste sposobnost da se nosiš sa pritiskom. On je uvek smiren, a to je veliki kvalitet - naveo je Kastelini za italijansku Gazetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading