KAIRAT NEMA ČEMU DA SE NADA: Zvezda prolazi kad joj pomognu HRVATI

Autor:

Sport

24.07.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pongračić bio vesnik preokreta u Salcburgu kad je zgazio Pavkova, a Bartolec promašio penal za pobedu u Kopenhagenu. Mikanović najavio isti scenario autogolom u Almatiju.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa meča Kairat - Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde razočarali su navijače na evropremijeri porazom od Kairata u Almatiju (2:1) u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Nije bilo mnogo fudbalskih razloga za zadovoljstvo i radost u redovima srpskog prvaka, ali jedan bizaran detalj daje pristalicama i fudbalerima kluba s Marakane da veruju u prolaz u narednu rundu. To je autogol Dina Mikanovića iz 57. minuta, ispostaviće se, jedini gol izabranika Dejana Stankovića u Kazahstanu.

A zašto je taj momenat važan? Naime, kad god bi imala tu vrstu pomoći nekog od fudbalera iz Lijepe njihove Crvena zvezda je prolazila dalje. I ne samo to - igrala je grupnu fazu Lige šampiona. Prvi put Zvezda je to učinila 2019. u Salcburgu. Posle sata igre na semaforu je stajalo 2:0 za Austrijance, a onda je momenat iz 63. minuta zagrejao krv fudbalerima srpskog šampiona. Hrvat Marin Pongračić namerno je zgazio Milana Pavkova na glavu, pamtiće se da je Zvezdina napadačka amajlija meč završila s čalmom oko glave. Taj detalj iznervirao je crveno-bele, a jedan od ratobornijih bio je Nenad Krstičić.

- Šta sam mu rekao nije za javnost. Mislim da je namerno skočio na Pavkova, posebno što je njegov saigrač stao, a on se namerno nije zaustavio. Iznervirao sam se, rekao mu svašta, bilo je i psovki... Sreća da smo se vratili, smejao sam mu se u facu i to je zaslužio - objasnio je Krstičić tu situaciju.

Epilog? Svega tri minuta kasnije na semaforu je stajalo 2:2 pošto je El Fardu Ben dva puta uterao loptu u gol Cicana Stankovića za epski preokret Zvezde i prvi ulazak u evropsku elitu.

Godinu dana kasnije izabranici Vladana Milojevića igrali su epski meč u Kopenhagenu u trećem kolu kvalifikacija. Posle 1:1 u Beogradu i na Parkenu usledilo je izvođenje penala. Najpre je u petoj seriji Borjan sprečio Ndojea da odvede Kopenhagen dalje, a u sledećoj seriji su Danci ponovo imali penal za prolaz. Promašio ga je Hrvat Karlo Bartolec, koji je prebacio gol, a crveno-beli su na kraju slavili sa 7:6 u penal-seriji. Kasnije su izbacili Jang bojs u plej-ofu i plasirali se u Ligu šampiona. Neka im nespretni Hrvat ponovo donese sreću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading