POZNATI SVI UČESNICI PLEJ-OFA U SUPERLIGI: Evo kada se igra večiti derbi Zvezda - Partizan!

Autor: M. M.

Sport

08.04.2024

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marakana domaćin trećeg ovosezonskog okršaja najljućih rivala.

POZNATI SVI UČESNICI PLEJ-OFA U SUPERLIGI: Evo kada se igra večiti derbi Zvezda - Partizan!

Foto: Starsport

171. večiti derbi

Crvena zvezda Partizan su zakazali treći večiti derbi u Superligi Srbije ove sezone! Najveća svetkovina srpskog fudbala igraće se u prvom kolu plej-ofa zakazanom za 20. april. Mesto odigravanja je stadion Crvene zvezde, a termin još uvek nije poznat. Ove sezone odigrana su već dva prvenstvena večita derbija. Prvi je u Humskoj 20. decembra dobio Partizan rezultatom 2:1, dok je u drugom 9. marta na Marakani bilo 2:2.

Pobedom nad Radnikom u Surdulici juče - 2:0, crveno-beli su pred poslednje kolo ligaškog dela sezone sačuvali četiri boda prednosti u odnosu na najljućeg protivnika, koji je prilično lako izašao na kraj sa Novim Pazarom u Humskoj - 2:0. Zvezda će, dakle, bez obzira na ishod meča s Zelezničarom na Marakani 14. aprila biti na pol-poziciji pred doigravanje, kao i rezultata meča Čukarički - Partizan istog dana. Mečevi plej-ofa, posetimo, počinju odmah nakon ligaškog dela.

U borbi za titulu (prvih osam) naći će se Crvena zvezda, Partizan, TSC, Vojvodina, kragujevački Radnički, Čukarički, Mladost i Napredak. Posebno će biti interesantno gledati borbu za četvrtu poziciju, gde Vojvodina i Radnički imaju po 47, a Čukarički dva boda manje. Podsetimo, šampion Srbije igraće plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona (poslednji stepenik) koji donosi sigurnu grupnu fazu Lige Evrope, viceprvak će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona u stazi pratilaca, treći i četvrti kvalifikacije za Ligu Evrope, dok će petoplasirana ekipa u kvalifikacije za Ligu konferencija, ako osvajač Kupa ne bude među prvih pet. Dva tima ispadaju iz Superlige, a 13. i 14. će igrati baraž sa 3. i 4. iz Prve lige Srbije. Upravo se tu očekuje velika borba, budući da je samo Radnik siguran putnik u drugi rang. U donjem delu tabele završili su još i Novi Pazar, niški Radnički, Spartak, Voždovac, IMT, Javor i Železničar.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading