NEVEROVATNO! Izraelska vojska započela nezapamćenu operaciju: EVO KAKO PLANIRAJU DA HAMAS IZVUKU IZ PODZEMLJA!

Autor:

Svet

12.12.2023

21:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvaničnici Bajdenove administracije su izrazili zabrinutost da bi ovaj proces mogao ugroziti snadbevanje slatkom vodom u Gazi, dok su drugi izraelski zvaničnici istakli da je ovo samo jedna od tehnika koju Izrael koristi u borbi protiv Hamasa i njihovog uništenja.

NEVEROVATNO! Izraelska vojska započela nezapamćenu operaciju: EVO KAKO PLANIRAJU DA HAMAS IZVUKU IZ PODZEMLJA!

Foto: Twitter/Israel Defense Forces

Izraelska vojska je počela nekonvencionalnu operaciju u borbi protiv Hamasa u Gazi, prema američkim zvaničnicima. Ova operacija uključuje pumpanje morske vode u kompleks tunela Hamasa, što je deo intenzivnog napora da se uništi podzemna infrastruktura ove militantne grupe.

Zvaničnici Bajdenove administracije su izrazili zabrinutost da bi ovaj proces mogao ugroziti snadbevanje slatkom vodom u Gazi, dok su drugi izraelski zvaničnici istakli da je ovo samo jedna od tehnika koju Izrael koristi u borbi protiv Hamasa i njihovog uništenja.


Izraelska vojska i ministarstvo odbrane nisu odmah dali zvanične komentare na ove izvještaje, što dodatno podgrijava tenzije i misteriju oko ove operacije. Wall Street Journal je citirao američke zvaničnike koji su otkrili da su IDF postavile pet velikih pumpi za vodu u blizini izbegličkog kampa al-Shati u gradu Gaza, koje su sposobne da poplave tunele u roku od nekoliko sedmica.

Ova nekonvencionalna operacija Izraela protiv Hamasa pokazuje koliko su obe strane spremne da koriste različite metode u ovoj dugotrajnoj i kompleksnoj borbi. Sa jedne strane, postoji odlučnost Izraela da uništi podzemnu infrastrukturu Hamasa, dok sa druge strane postoje zabrinutosti za civilno stanovništvo u Gazi. Ostaje da se vidi kakav će biti ishod ove operacije i da li će dovesti do daljeg pogoršanja odnosa između Izraela i Hamasa.

Inače, rat između Hamasa i Izraela traje od 7. oktobra 2023. kada je ova militantna grupa izvršila najpre napade na kibuce u pograničnom delu, a potom izvršila i raketiranje centralnog dela Izraela.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading