"PUTIN, ORBAN, KIM I SI SU BOLJI LIDERI OD BAJDENA": Tramp ponovo pogodio predsednika SAD direktno u srce

Autor:

Svet

25.05.2024

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tramp je najavio i da će, ako bude izabran za svoj drugi predsednički mandat na izborima 5. novembra, dovesti SAD u poziciju u kojoj će ih "svet ponovo poštovati"

"PUTIN, ORBAN, KIM I SI SU BOLJI LIDERI OD BAJDENA": Tramp ponovo pogodio predsednika SAD direktno u srce

Foto: Shuttestock, Tanjug/AP

Bivši američki predsednik Donald Tramp izjavio je da lideri Kine, Rusije, Mađarske i Severne Koreje obavljaju svoje poslove na vrhunskom nivou, za razliku od američkog predsednika Džozefa Bajdena.

On je na predizbornom skupu u Njujorku, pokušavajući da istakne razlike između Bajdena i Si Đipinga, Vladimira Putina, Viktora Orbana i Kim Džong Una, ocenio da su ta četiri lidera "na vrhuncu svoje igre, sviđalo se to vama ili ne", prenosi Vašington post.

Tramp je najavio i da će, ako bude izabran za svoj drugi predsednički mandat na izborima 5. novembra, dovesti SAD u poziciju u kojoj će ih "svet ponovo poštovati".

On se obavezao da je poboljšati saobraćajnu infrastrukturu i obnoviti "najveću ekonomiju", govoreći u njujorškoj gradskoj oblasti Bronks, gde je tradicionalno većina glasača opredeljena za kandidate Demokratske stranke.

Bivši američki predsednik i kandidat Republikanske stranke za predstojeće predsedničke izbore izjavio je danas da mnogi taoci koje su pripadnici palestinske militantne rupe Hamas oteli u napadu na južni Izrael u oktobru ''nisu više među živima''.

On je tokom predizbornog mitinga u Bronksu govorio o međunarodnim temama, a kada je reč o ratu u Gazi, rekao je da je ''znao da se mnogi neće vratiti'', kada je video snimke kako se s taocima postupalo tokom napada Hamasa, prenosi Tajms of Izrael.

''Vidim među vama mnoge zastave Izraela. To je strašna stvar, ali moram je reći, verujem da mnogi taoci koje čekate, a svi ih čekaju, mnogi od njih su mrtvi. Neki će biti živi, ali mnogi su mrtvi'', rekao je Tramp, i dodao da se ništa od toga ne bi dogodilo da prethodni predsednički izbori, na kojima je izgubio od sadašnjeg predsednika SAD Džozefa Bajdena, nisu bili ''pokradeni''.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading