UHAPŠEN CRNOGORAC U TURSKOJ! Dedeić bio na poternici francuskog Interpola

Autor:

Svet

25.05.2024

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorac je uhapšen u četvrtak u velikoj akciji turske policije u Istanbulu.

UHAPŠEN CRNOGORAC U TURSKOJ! Dedeić bio na poternici francuskog Interpola

Foto: twitter/printscreen/@AliYerlikaya

U četvrtak je turska policija izvela veliku akciju u Istanbulu tokom koje su uhapšeni crnogorski državljanin Sead Dedeić i Holanđanin Marciano Eugene Ruimvijk. Obojica su bili predmet crvene Interpolove poternice, izdatih od strane njihovih matičnih zemalja. Dedeić je bio tražen zbog šverca droge i pranja novca, dok se Ruimvijk tereti za šverc droge i oružja, piše Kurir.

- Crnogorski državljani Sead Dedeić za kojim je raspisana crvena Interpolova poternica koju je izdala Francuska i Holanđanin Marciano Eugene Ruimvijk, za kojim se tragalo po Interpolovoj crvenoj poternici koju je izdala Holandija, uhapšeni su u operaciji koja je izvedena u Istanbulu - saopštio je Ali Ierlikaia, ministar unutrašnjih poslova Turske.

 

 

Turski ministar unutrašnjih poslova, Ali Ierlikaia, izjavio je da su Dedeić i Ruimvijk uhapšeni u zajedničkoj akciji Uprave policije za borbu protiv narkotika, krijumčarenja imigranata i graničnih prelaza pri Pokrajinskoj policiji Istanbula. Očekuje se da će obojica biti isporučena svojim matičnim zemljama, Francuskoj i Holandiji, po hitnom postupku.

Francuska potražuje Dedeića zbog krivičnog dela šverca drogom, krijumčarenje i pranje para i biće isporučen zemlji koja ga potražuje po hitnom postupku. S druge strane Holanđanin se tereti za šverc droge i vatrenog oružja u oblasti Kaple u Holandiji, i on će takođe biti izručen svojoj zemlji - naveo je turski ministar, a prenose lokalni mediji.

Turski ministar je takođe istakao da su begunci pokušali da pronađu utočište u Istanbulu koji je postao druga lokacija kriminalaca, nakon prestonice emirata Dubaia. Međutim, plan begunaca i kriminalaca je osujećen, a turski timovi za borbu protiv šverca droge i kriminala su angažovani na punom radnom kapacitetu.

- Plan begunaca i kriminalaca bio je da se neko vreme skrase u Istanbulu, ali je njihov plan osujećen - navode mediji, a turski ministar je dodao:

- Sead Dedeić je u našu zemlju ušao preko granice Edirne Ipsala 28. februara 2024. godine, a za njim je inače u aprilu podignuta crvena Interpolova poternica. Holanđanin je uhapšen prilikom ulaska u našu zemlju, a takođe, za njim je Holandija izdala Interpol poternicu u aprilu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading