HEZBOLAH OBELODANIO SNIMAK RAKETNOG NAPADA, META JE BILA KASARNA! Projektil izazvao požar u kom su POVREĐENA dva vojnika! (VIDEO)

Autor:

Svet

09.12.2023

18:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mitat kasarna je bila jedna od sedam ID pozicija koje su napale snage Hezbolaha 8. decembra.

HEZBOLAH OBELODANIO SNIMAK RAKETNOG NAPADA, META JE BILA KASARNA! Projektil izazvao požar u kom su POVREĐENA dva vojnika! (VIDEO)

Foto: twitter/printscreen/@oruzjeonline

Hezbolahovi vojni mediji su objavili video zapis koji dokumentuje napad na kasarnu Mitat izraelskih odbrambenih snaga (IDF) duž granice s Libanom 8. decembra.

Kasarna je bila meta protivtenkovske vođene rakete, verovatno termobarične verzije Kornet, ruskog porekla, ili njegove iranske replike. Projektil je prouzrokovao ozbiljnu štetu na kasarni i izazvao požar. Hebrejski izvori izveštavaju da su dva vojnika povređena.

Mitat kasarna je bila jedna od sedam ID pozicija koje su napale snage Hezbolaha 8. decembra. Grupa je saopštila da su napadi izvedeni "kao podrška nepokolebljivom palestinskom narodu u Pojasu Gaze i kao podrška njihovom hrabrom i časnom otporu", prenosi Oruzjeonline.

IDF je na napad odgovorila izvođenjem serije vazdušnih i artiljerijskih napada na navodne ciljeve Hezbolaha u južnom Libanu. Jedan od udara pogodio je položaj libanskih oružanih snaga, pri čemu su tri vojnika ranjena.

Drugi talas izraelskih udara pogodio je južni Liban rano 9. decembra. IDF je saopštila da je pogođena osmatračnica Hezbolaha i objavila snimke napada. Grupa je kasnije rekla da je jedan od njenih boraca poginuo „na putu za Jerusalim“.

Sukobi na libansko-izraelskoj granici prvi put su izbili prošlog oktobra nakon što su Hezbolah i njegovi saveznici počeli da pokreću napade na ID iz južnog Libana u znak podrške Gazi.

Do sada su u sukobima na libanskom frontu poginulo šest vojnika ID, četiri izraelska civila, 96 boraca Hezbolaha, dva borca libanskih brigada otpora, jedan borac iz libanskih pukova otpora, sedam boraca iz pokreta Hamas, šest boraca palestinskog Islamskog džihada, jedan libanski vojnik, 13 libanskih civila i još jedan civil iz Sirije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading