SENZACIJA U FRANKFURTU: Bajern se obrukao, pukla "petarda"!

Autor: M. M.

Sport

09.12.2023

18:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ajntraht slavio sa 5:1 (3:1).

SENZACIJA U FRANKFURTU: Bajern se obrukao, pukla "petarda"!

Foto: Tanjug/AP

Džošua Kimih

Fudbalska senzacija u Nemčkoj! Fudbaleri Ajntrahta savladali su na svom terenu slavni Bajern iz Minhena rezultatom 5:1 u derbiju 14. kola Bundeslige. "Orlovi" su posle tri uzastopne utakmice bez pobede stigli do 21. boda, dok su Bavarci doživeli prvi poraz u prvenstvu i ostali na 32 boda, tri manje u odnosu na vodeći Leverkuzen.

Ajntraht je do prenosti došao u 12. minutu golomom Marmuša, na 2:0 je povećao Ebimbe u 31. minutu, a pet minuta kasnije gol je postigao i Larson. Gosti iz Minhena u finišu prvog poluvremena (44. minut) golom Kimiha smanili su rezultat. Ali, već u 50. minutu Ebimbe je svojim drugim golom povećao na 4:1, da bi konačnih i ogromnih 5:1 u korist Ajntrahta iz Frankfurta u 60. minutu postavio Knauf.

Prethodno su fudbaleri Union Berlina na svom terenu slavili protiv Borusije Menhengladbah sa 3:1. Golove za domaće postigli su Kevin Foland u 24. minutu sa penala, Benedikt Holerbah u 50. i Mikel Kaufman u 75. minutu, dok je Alasan Plea u 77. minutu smanjio i postavio konačan rezultat. Union je na 15. mestu na tabeli sa deset bodova, dok je Borusija Menhengladbah deseti tim Bundeslige sa šest bodova više.

Slavio je i Frajburg, ali na gostujuće terenu nad Frajburgom sa 1:0, a pobednički gol postigao je Mihael Gregorič u 74. minutu. Bila je to šesta pobeda Frajburga od početka sezone i osmi je na tabeli sa 21. bodom, dok je Volfsburg na 11. mestu sa 16 bodova. U preostala dva meča odigrana u terminu od 15.30, Verder je u Bremenu slavio protiv Augsburga sa 2:0, dok je Hajdenhajm pobedio Darmštat sa 3:2. Augsburg je deveti sa 17 bodova, Verder je 12. sa 14, koliko ima i Hajdenhajm na 13. poziciji, dok je Darmštat pretposlednji sa devet bodova.

 

Standings provided by Sofascore

 

Subotnji program u 14. kolu Bundeslige zatvorili su Dortmund i Lajpcig od 18.30, a slavili su gosti sa istorka Nemačke i rivali Crvene zvezde u Ligi šampiona - 3:2. Lajpcig je četvrti sa 29 i pobegao je petoplasiranim "milionerima" za četiri boda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading