KVALIFIKACIJE ZA EP: EPOHALNO! Francuska pobedila sa 14:0! Rumuni i Švajcarci čekirali kartu za Nemačku

Autor:

Sport

18.11.2023

23:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odigrani su mečevi devetog kola kvalifikacija.

KVALIFIKACIJE ZA EP: EPOHALNO! Francuska pobedila sa 14:0! Rumuni i Švajcarci čekirali kartu za Nemačku

Foto: Tanjug/AP

Slavlje Mbapea i Žirua

U subotu su na programu bili preostali mečevi devetog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine, a nakon kojih smo dobili tri nova učesnika.

Plasman na završni turnir dogodine izborile su selekcije Švajcarske, Rumunije i Holandije, ali je najveću pažnju na terenima širom Starog kontinenta izazvala senzacionalna pobeda Francuske protiv Gibraltara - 14:0 (7:0).

"Galski petlovi" odavno su izborili plasman na EVRO. U Grupi E imaju maksimalan učinak, dok je Holandija nakon trijumfa nad Republikom Irskom (1:0) i 15. osvojenog boda i matematički izacila Grčku iz trke kolo pre kraja. 

Žestoko se zakuvalo u grupi D nakon remija Velsa u Moldaviji (1:1). To su iskoristili Hrvati i trijumfom nad Letonijom (2:0) preuzeli drugu poziciju od Ostvljana sa dva boda više (13). Turska je prva sa 16 kolo pre kraja.

Za kraj, posle ove runde dve reprezentacije iz Grupe I izborile su plasman na Evropsko prvenstvo. Selekcija Rumunije gostovala je Izraelu, koji je zbog oružanih sukoba na Bliskom istoku bio formalni domaćin na neutralnom terenu, i pobedila sa 2:1. Na taj način naši istočni susedi stekli su nedostižnu prednost u odnosu na rivala (19 bodova naspram 12 Izraelovih) kolo pre kraja kvalifikacija. Švajcarska se kockala protiv takozvanog Kosova na svom terenu. Bilo je 1:1, ali su zahvaljujući porazu Izraela otišli na završni turnir sa 17 osvojenih bodova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading