KVALIFIKACIJE ZA EVRO 2024: Albanci idu Nemačku, Levandovski na pragu eliminacije!

Autor:

Sport

17.11.2023

23:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odigrani su mečevi devetog kola.

KVALIFIKACIJE ZA EVRO 2024: Albanci idu Nemačku, Levandovski na pragu eliminacije!

Foto: Tanjug/AP

Robert Levandovski

Na programu sinoć bili su mečevi devetog kola po grupama u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine.

Reprezentacija Kazahstana pobedila je kao domaćin selekciju San Marina - 3:1 i zadržala teoretske šanse da se nađe na završnici. Danci su u istoj grupi H pobedili Sloveniju - 2:1 i sa 22 boda čekirali kartu za završni turnir, dok Slovenija i Kazahtsan u poslednjem kolu odlučiti o drugom putniku. Finska je u meču bez rezultatskog značaja ubedljivo slavila protiv Severne Irske sa 4:0. 

Selekcija Albanije večeras je takođe izborila plasman na EVRO 2024. To je njima drugi put da igraju najjači kontinentalni turnir posle Francuske 2016. godine. Albanci su  remijem (1:1) sa Moldavijom došli do 14 boda i prvog mesta u grupi E. Ali, dok oni slave - Poljaci tuguju! Ekipa koju predvodi jedan od najboljih napadača današnjice - Robert Levandovski, na pragu je eliminacije. Oni su na krcatom Nacionalnom stadionu u Varšavi remizirali sa Češkom (1:1), koja pred završnu rundu ima bod više (12). 

Englezi su opravdali epitet favorita protiv Malte - 2:0 u devetom kolu C grupe. Mnogo je bilo zanimljivije u duelu Italije i Severne Makedonije (5:2), nakon koje su "azuri" zaseli na drugo mesto sa 13 bodova, koliko ima i Ukrajina, slobodna reprezentacija u ovoj rundi. Upravo će te dve reprezentacije odlučivati o plasmanu na EP u međusobnom meču, pošto su Englezi lideri sa nedostižnih 19.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading