NASTAVLJA SE DRAMA: Crna Gora pobedila, Srbija o PLASMANU NA EVROPSKO PRVENSTVO odlučuje u nedelju!

Autor:

Sport

16.11.2023

22:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Litvanija rutinski pala (2:0) u Podgorici.

NASTAVLJA SE DRAMA: Crna Gora pobedila, Srbija o PLASMANU NA EVROPSKO PRVENSTVO odlučuje u nedelju!

Foto: Starsport

Fudbaleri Crne Gore produžili su dramu u Grupi G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, pošto su i dalje u trci za plasman u Nemačku. Stevan Jovetić i drugovi pobedili su Litvaniju sa 2:0 (1:0) u okviru 9. kola i imaju dva boda manje od Srbije.

Crnogorci su na domaćem stadionu Pod Goricom slavili golovima Kuča u 3. minutu i Jovetića u 48. minutu, pa tinja nada da će u poslednjem kolu na gostovanju u Budimpešti savladati i domaću Mađarsku. Utakmica sa liderom grupe je na programu u nedelju od 15.00 časova.

Dakle, Srbija će istog dana i u istom terminu (15.00) sama odlučivati o svojoj sudbini i plasmanu na Evropsko prvenstvo naredne godine. "Orlovi" će, naime, ugostiti selekciju Bugarske na stadionu "Dubočica" u Leskovcu i samo u slučaju poraza, a pritom i senzacije Crne Gore u Mađarskoj, neće otići na završni turnir kontinentalnog šampionata ni posle 24 godine.

Srbija ima bolji međusobni skor sa Crnogorcima jer je slavila u oba meča (3:1, 2:0) i zauzima drugu poziciju sa 13 osvojenih bodova. Mađari imaju 15 i ostalo im je da vide s kojeg mesta u grupi će u Nemačku. Crna Gora je treća sa 11, Litvanija ima šest, dok je Bugarska koja je u međuvremenu smenila Mladena Krstajića sa mesta selektora skupila tri boda. Bugari i Mađari danas u u međusobnom duelu remizirali u Sofiji  - 2:2 (1:1) u meču s puno preokreta, crvenim kartonima i golom u poslednjim trenucima utakmice. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading