OPTIMIZAM CRNOGORACA: "U Podgorici smo 80 minuta kontrolisali meč, u Beogradu sigurno možemo celu utakmicu"

Autor:

Sport

16.10.2023

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako to uradimo, radovaćemo se, kaže selektor Miodrag Radulović

OPTIMIZAM CRNOGORACA: "U Podgorici smo 80 minuta kontrolisali meč, u Beogradu sigurno možemo celu utakmicu"

Foto: Tanjug/AP

Miodrag Radulović, trener Crne Gore

Miodrag Radulović, selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore, govorio je na konferenciji za medije na stadionu "Rajko Mitić" pred meč protiv Srbije (utorak, 20.45) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Od svojih izabranika zahteva maksimum.

- Utakmica je prava prilika da se Crna Gora predstavi u pravom izdanju, ono što nas krasi u ovim kvalifikacijama. Da smo na dobrom putu pokazuje i ova činjenica da smo na korak do velikog takmičenja. Nećemo momke pritiskati previše, ono što zahtevam je da daju maksimum. U Podgorici smo 80 minuta kontrolisali meč, siguran sam da sutra možemo celu utakmicu. Ako to ponovimo možemo da se nadamo dobrom rezultatu. Prvi cilj je da pružimo maksimum i da dostojno reprezentujemo naš fudbal. Ako to uradimo, radovaćemo se - rekao je Radulović, koji je o "orlovima" pričao samo u superlativu:

- Posle izvlačenja grupa sam rekao da je Srbija najjača u grupi. Nisam promenio mišljenje. Srbija je odigrala jednu od najboljih mečeva u Budimpešti, a nije pobedila. To je fudbal. Nismo ni mi zaslužili da izgubimo od Srbije u Podgorici, pa jesmo. Sve su to detalji. Srbija je najkvalitetnija, najbolja ekipa u grupi, ali imamo pravo da se nadamo. Mi nismo izgubili od Mađarske, Srbija jeste dva puta, to nam daje dodatno samopouzdanje.

Na tabeli Grupe G Mađarska je prva sa 13 bodova, Srbija druga sa 10, sledi Crna Gora sa osam i utakmicom manje...

- Dobra stvar je što nama igraju dva rezultata. I pobeda i remi. Ali imamo svoj cilj. Ono što smo želeli, imamo. Do kraja smo u igri, ali je i Srbija. Doneće to veliku draž i neizvesnost. Spremamo se da damo sve od sebe, da kada napustimo stadion bude to uzdignutog čela - kaže Radulović i osvrće se na izostanak Vlahovića:

- Biće nam lakše. Nas je Vlahović pobedio na individualni kvalitet kad je ušao. Ali Srbija ima grupu sjajnih igrača, mogu da imam reči hvale prema njima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading