SRBIN JE PROKLET, FORTUNA BILA UZ MAĐARE OPET: "Orlovi" bez sreće i bodova na "Puškašu"

Autor:

Sport

14.10.2023

19:59 >> 22:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pratili ste lajv-blog meča sedmog kola G grupe kvalifikacija za EP u kom su domaći slavili sa 2:1 (2:1).

SRBIN JE PROKLET, FORTUNA BILA UZ MAĐARE OPET: "Orlovi" bez sreće i bodova na "Puškašu"

Foto: Starsport

MAĐARSKA - SRBIJA 2:1 (2:1)

Fudbalska reprezentacija Srbije nije bila miljenica Fortune na gostovanju Mađarskoj, pošto je i pored sijaset prilika, poništenih golova, poražena na "Puškaš areni" identičnim rezultatom kao u Beogradu - 2:1 (2:1) 

Preslikan rezultat, ali i dešavanja na terenu kao i pre dve runde. Severni susedi koristili su svoje šanse, potom se povlačili u niski blok, a "orlovi" uprkos inicijativi i sasvim korektnom napadačkom potencijalu, dijametralno suprotnom onom u defanzivi, nisu uspeli da izbegnu poraz. Šteta, velika šteta.

Naš tim je drugim porazom u Grupi G kvalifikacija zakomplikovao sebi put ka Evropskom prvenstvu u Nemačkoj naredne godine, pa će beogradski meč protiv Crne Gore u narednom, osmom kolu u utorak verovatno biti presudan.

Na portalu Republika bili ste u prilici da ispratite dešavanja sa meča, a evo kako je to izgledalo:

TOK MEČA:

KRAJ!

90+4: Velika prilika za Milenkovića u sudijskoj nadoknadni! Dibus brani!

90. minut: Igrači oba tima izgubili su dosta snage, pa je tempo igre opao. Sudija je produžio meč za šest minuta.

84. minut: Piksi sve karte baca na napad. Centarfor Petar Ratkov ulazi umesto fudbalera veznog reda Saše Lukića. Na drugoj strani Adam menja Šalaja.

74. minut: Još dve izmene u taboru domaćih. U našem timu na terenu je Nemanja Radonjić koji je ušao umesto Andrije Živkovića.

70. minut: Au, šta ovo bi?! Mađari baš imaju sreće, a na Srbiju kao da je neko bacio crnu magiju. Posle kornera, u istom napadu najpre je stativu pogodio Tadić, a potom i Pavlović. 

68. minut: Sreća za Srbiju, mnogo problema nam pravi Varga. Ovog puta je šutirao glavom sa 11-12 metara, ali je njegova parabola završila na prečki.

67. minut: Izašao je Mijat Gaćinović, umesto njega je u igri Filip Đuričić.

63. minut: Izmene i u Mađarskoj. Bola ulazi umesto Nega, Kalmar umesto Stajlsa.

Foto: Starsport

NERVOZA: Piksi

53. minut: Baš nemamo sreće! Mitroviću je ponovo poništen gol! KATASTROFA!

50. minut: Srbin je proklet. Poništen nam je gol. Sergej je odlično skočio i odložio loptu za Mitrovića, koji je lako sproveo u mrežu. Nažalost, prethodno je SMS bio u ofsajdu.

46. minut: Osam šuteva Srbije u prvom poluvremenu, a pet Mađarske. Imali smo i veći posed lopte (63% naspram 37%). Ali, uzalud. Piksijev eksperiment nije uspeo, pa je već od starta drugog poluvremena u igru uveo Tadića i Kostića. Na klupi su ostali Terzić i Eraković.

DRUGO POLUVREME:

KRAJ PRVOG POLUVREMENA.

Republika

Foto: Starsport

ŠOK: Navijači Srbije

Velika šteta. Srbija nije uspela da materijalizuje terensku nadmoć i inicijativu. "Orlovi", zapravo, igraju dobro, ali nisu uspeli da sakriju nedostatke, naročito u odbrani. To je rezultiralo deficitom od jednog gola nakon 45+3 minuta igre na "Puškaš areni" - 2:1. Domaći su imali dve šanse i obe iskoristili.

34. minut: Pa, ovo je neverovatno. Mađari ponovo vode. Dali su gol sa centra. Šalaj daje prelep pogodak!

33. minut: GOL, GOL, GOL! Strahinja Pavlović pogađa posle kornera na centaršut Živkovića!

30. minut: Srbija plete mrežu na 40 metara od gola domaćih. Međutim, ne uspevamo da ugrozimo Dibusa. U 32. minutu, posle greške štopra Mađara, Mitrović je došao do lopte, predriblao golmana, ali optiša previše u stranu i nakon toga nije imao rešenja.

20. minut: Mađari vode sa 1:0. Nego je uputio povratnu na petarac odakle je Varga matirao Vanju. Kasne oba srpska štopera. Kažnjeni smo za promašaje.

Foto: Starsport

NEMOć: Varga daje vodeći gol

17. minut: Nova velika prilika za naš tim...Andrija Živković i Aleksandar Mitrović bili su u prilici da dva na jedan reše kontru, ali je brzonogo krilo Srbije uputio malo jači pas ka napadaču. Šteta!

14. minut: Velika šansa za Srbiju! Posle pasa Terzića, iskosa sa leve strane jedan na jedan sa golmanom Mađarske bio je Mijat Gaćinović. Ipak, umesto šuta, odlučio se na proigravanje i šansa je propala.

8. minut: Centrirao je sa desne strane Andrija Živković, a Aleksandar Mitrović kojem je lopta bila upućena pao je u šesnaestercu. "Orlovi" traže penal, ali francuski sudija Letesje odmahuje rukom. Čini se da je u pravu. Nedugo zatim i prvi udarac ka golu domaćina. Bezopasno je šutirao Gudelj.

Foto: Starsport

TIM: Fudbaleri Srbije

1. minut: Utakmica je počela. Napred, Srbija!

TOK MEČA:

20.41: Sramota! Mađarski navijači zviždali himni "Bože pravde"!

20.26: Ostalo je još dvadesetak minuta do početka. Bitan dan za našeg najboljeg fudbalera Aleksandar Mitrovića. Sjajni napadač večeras će imati priliku da upiše 84. utakmicu u dresu s nacionalnim grbom, i na taj način se izjednači sa selektorom i legendom srpskog fudbala Draganom Stojkovićem Piksijem.

Foto: Starsport

OBARA REKORDE: Mitrović

Sve je spremno za spektal. Evo kako izgleda svlačionica našeg tima.

 

 

POZNATI SU SASTAVI:

MAĐARSKA: Dibus - Lang, Salaj, Fiola - Nego, Nađ, Stajls, Kerkez - Soboslaj, Šalaj - Varga.

SRBIJA: V. Milinković Savić - Eraković, Milenković, Pavlović - Živković, Lukić, Gudelj, Terzić - S. Milinković Savić, Gaćinović - Mitrović.

 

 

REČ SELEKTORA:

Piksi: Došli smo da se revanširamo!

„Mađarska je vrlo kvalitetan tim, ima samopouzdanje, deluje čvrsto, organizovano, pokazala je to i u Beogradu. Bili su bolji u prvom poluvremenu, mi bolji u drugom, ali nismo uspeli da postignemo gol. Oni su odneli tri boda sa Marakane, mi želimo da ih vratimo. Došli smo u Budimpeštu po revanš, to želimo - rekao je Piksi.

NAJAVA MEČA:

Fudbaleri Srbije večeras na Puškaš areni u Budimpešti protiv Mađarske igraju možda i odlučujući meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Orlovi" duelu sedmog kola Grupe G žele da se revanširaju komšijama za šokantni poraz na Marakani pred dve runde - 2:1, ali i da naprave ogroman korak ka kontinentalnom šampionatu koji se dogodine igra u Nemačkoj. 

Četa Dragana Stojkovića Piksija na drugoj je poziciji u skupini sa identičnim brojem bodova (10) kao Mađari, koji, pak, imaju utakmicu manje. Slede Crnogorci sa osam, a upravo će oni biti naredni rival Srbiji u utorak u Beogradu.

Od ranije je poznato da će "orlovi" na "Puškaš areni" biti oslavljeni, pošto se zbog povrede selektoru Piksiju nije odazvao jedan od najboljih napadača današnjice - Dušan Vlahović. Luka Jović, s druge strane, nije zavredeo poziv.

Foto: Starsport

NEPREDVIDIV: Piksi

Ali, to nije kraj iznenađenjima za navijače. Izgleda da je Stojković najveće sačuvao za foto-finiš utakmice, budući da je odlučio da u startnih 11 u izrazito bitnoj utakmici ne uvrsti kapitena Dušana Tadića. Kada se tome pridoda činjenica da nema vihornog krila Juventusa - Filipa Kostića, može se reći da je Piksi šokirao javnost.

Međutim, odustva i taktičke varijante ne umanjuju šanse "orlova", naprotiv, sudeći barem po prognozi bukmejkera. Naime, kladionice beleže pad kvote na dvojku, to jest pobedu Srbije u Budimpešti, koja sada iznosi 2,55, u odnosu na prethodnu (2,85). Tome je možda doprinela i odluka selektora Mađara Marka Rosija da iz prve postave izostavi Orbana i Gulašija.

U Mađarskoj je i naš izveštač Dražen Ostojić, koji je sa ulica mađarske prestonice dočarao prazničnu fudbalsku atmosferu, zavirio u fan-zonu sa navijačima Srbije, uverio se u velike bezbedonosne mere koje sprovodi domaća policija.

Republika

Foto: Starsport

DOBRA ATMOSFERA: Koreografija Mađara

Puškaš arena koja ima kapacitet 65.000 mesta je rasprodata!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading