OTKRIVEN ŠTEK STAN, TELEFONI ODALI TAJNE: Novi detalji pripreme ubistva u Budvi!

Autor:

Hronika

14.10.2023

20:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Treći osumnjičeni, državljanin Jermenije nalazi u bekstvu.

OTKRIVEN ŠTEK STAN, TELEFONI ODALI TAJNE: Novi detalji pripreme ubistva u Budvi!

Foto: Uprava Crne Gore

Policija je pronanašla takozvani štek stan koji su koristili osumnjičeni za pripremanje ubistva u Budvi.

Budvanska policija na licu mesta uhapsila je Jermena Artyom Mnatsakanyijana, dok je albanski državljanin P. X. (25) uhapšen na graničnom prelazu Sukobin prilikom pokušaja da napusti Crnu Goru.

- Njemu se na teret stavljaju krivična dela kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnom delom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično delo falsifikovanje isprave. P.X. se lažno predstavio kao P.V, a kojom prilikom je priložio lažnu putnu ispravu Grčke. P.X. je granicu sa Crnom Gorom pokušao da pređe kao pešak, a prilikom kontrole granična policija je od njega oduzela specijalni alat za otključavanje vozila, 4.350 evra i 500 dolara, falsifikovanu vozačku dozvolu i bankovnu karticu, kao i druge stvari - saopšteno je iz Uprave policije.

Republika

Foto: Uprava Crne Gore

 

Dodaju da se treći osumnjičeni A.M. (31) državljanin Jermenije nalazi u bekstvu i da policija za njim intenzivno traga zbog sumnje da je zajedno sa dvojicom osumnjičenih pokušao da izvrši krivična dela.

Budvanska policija preduzima intenzivne aktivnosti na utvrđivanju svih okolnosti događaja, a do sada sprovedene aktivnosti su rezultirale lociranjem tzv. štek stana u naselju Buljarica, nakon čega je u saradnji sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, a po naredbi nadležnog sudije Osnovnog suda Kotor, izvršen pretres tog stana i drugih prostorija koje su koristila osumnjičena lica, a kojom prilikom su izuzeti predmeti i stvari koji će biti predmeti daljih veštačenja u Forenzičkom centru Uprave policije. Takođe, pronađena su vozila i motor, za koja se sumnja da su korišćena prilikom pripreme izvršenja krivičnog dela - navodi se u saopštenju.

Republika

Foto: Uprava Crne Gore

 

Dodaje se da je kriminalistička policija Odjeljenja bezbednosti Budva, nakon niza sprovedenih aktivnosti locirala i hotele u Podgorici u kojima su prijavljene osobe boravile, a gde se trenutno u saradnji sa pripadnicima Odjeljenja bezbednosti Podgorica vrše dalje provere.

- Nakon izvršene analize listinga komunikacija, shodno naredbi nadležnog sudije, u toku su provere eventualne povezanosti prijavljenih lica sa nekim licima iz Crne Gore ili drugih zemalja. Opsežne istražne aktivnosti koje se sprovode se ogledaju i u obavljanju informativnih razgovori sa operativno ineteresantnim licima, koja bi eventualno na neki način mogla biti povezan sa predmetnim događajem, kao eventualni saizvršioci, pomagači ili oštećeni, a kojom prilikom se vrše provere alibija i svih drugih okolnosti od interesa za istragu. Izuzet je veliki broj video nadzora sa više lokacija, a takođe se vrše provere privrednih subjekata koji se bave ren a car delatnostima. Uprava policije će o svim sprovedenim aktivnostima blagovremeno informisati javnost - zaključuje se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading