PAO I ALBANAC! RAZBUCANA KRIMINALNA BANDA KOJA JE PLANIRALA UBISTVO U BUDVI: Meta bio visokopozicionirani član jednog od kotorskih klanova

Autor:

Hronika

13.10.2023

14:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preduzimaju se dalje istražne radnje na utvrđivanju svih okolnosti pod kojima je planirano izvršenje teškog krivičnog dela.

PAO I ALBANAC! RAZBUCANA KRIMINALNA BANDA KOJA JE PLANIRALA UBISTVO U BUDVI: Meta bio visokopozicionirani član jednog od kotorskih klanova

Foto: Google maps, profimedia

Policija je na graničnom prelazu Sukobin uhapsila albanskog državljanina P.X.H (25) zbog sumnje da je bio član kriminalne grupe koja je planirala ubistvo u Budvi

Veruje se da je meta bio visokopozicionirani član jednog od kotorskih klanova ali to je za sada samo policijska pretpostavka. 

Osim Albanca, uhapšen je i jermenski državljanin A.M. (31) a policija potražuje jermenskog državljanina A.M. (26). Informacije da je saradnik ove grupe bio i izvesni grčki državljanin iz policije za sada ne potvrđuju, prenosi portal RTCG. 

Ranije danas, saopšteno je da su službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ – Odeljenja bezbednost Budva su sinoć, sprovodeći planske aktivnosti na pojačanoj kontroli članova organizovanih kriminalnih grupa i operativno interesantnih lica, sprečili likvidaciju i uhapsili A.M. (34) iz Jermenije.

Kako je saopšteno, budvanska policija je sinoć oko 22:30 u ulici Slovenska plaža uočila vozilo marke „VW Polo“ barskih registarskih oznaka i pristupila njegovoj kontroli.
"Navedeno vozilo se zaustavilo na zemljanom parkingu u slepoj ulici ispred policijskih službenika, a neposredno nakon zaustavljanja iz vozila su naglao izašla tri lica i dala se u bekstvo.

Tom prilikom pripadnici policije su sustigli jedno lice. Odmah su obaveštene sve raspoložive jedinice policije koje su upućene u ovaj do Budve zajedno sa službenicima kriminalističke policije", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Izvršena je blokada grada i započeta intenzivna potraga.

O događaju je obavešten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je zajedno sa pripadnicima Odeljenja bezbednosti Budva izvršio uviđaj na licu mesta.

"U vozilu su pronađena dva pištolja marke 'Glock' sa okvirima u kojima se nalazilo po 19 komada municije, automatski pištolj 'Škorpion' sa prigušivačem i 17 komada municije, dve silikonske maske kao i više pari rukavica i garderobe za presvlačenje.

Nakon utvrđivanja identiteta, policija je po nalogu državnog tužioca, lišila slobode M.A. zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", navodi se u saopštenju.

Preduzimaju se dalje istražne radnje na utvrđivanju svih okolnosti pod kojima je planirano izvršenje teškog krivičnog dela koje je sprečeno efikasnom reakcijom pripadnika Odeljenja bezbednosti Budva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading