BRANO NIKAD NIJE OSUĐEN KOD NAS! Mićunović bio osumnjičen za ubistvo u Urgetnom, ali OSLOBOĐEN - Evo zašto!

Autor:

Hronika

28.04.2024

09:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mićunović je bio optužen za ubistvo Nikšićanina Radovana Kovačevića u oktobru 2000. godine, ali je 2007. pravosnažno oslobođen optužbe.

BRANO NIKAD NIJE OSUĐEN KOD NAS! Mićunović bio osumnjičen za ubistvo u Urgetnom, ali OSLOBOĐEN - Evo zašto!

Foto: Privatna arhiva

Kontroverzni biznismen Brano Mićunović najčešće je pominjan kao vodeća ličnost organizovanog kriminala još iz perioda bivše Jugoslavije. Bio je optužen za ubistvo, šverc cigareta tokom devedesetih godina, dovođen u vezu sa škaljarskim i kavačkim klanom, ali nijedna optužba protiv njega nije dokazana kroz sudski proces. Američki Stejt Department u novembru 2023. ga je stavio na listu sankcionisanih kompanija i pojedinaca sa Zapadnog Balkana.

Mićunović je bio optužen za ubistvo Nikšićanina Radovana Kovačevića u oktobru 2000. godine, ali je 2007. pravosnažno oslobođen optužbe, jer i pored više prisutnih tokom ubistva, niko nije identifikovao Mićunovića kao osobu koja je pucala.

Sukob je počeo dosta ranije, u hotelu "Podgorica“, kada je Kovačevič ranjen u oružanom sukobu u kazinu pomenutog hotela. Tada je privatnim "audijem A6“ dovezen ispred Kliničkog centra u Podgorici i dok su ga Dragoljub Mrvaljević i Dragoslav Vojičić unosili u Urgentni blok, osoba za koju se verovalo da je Brano Mićunović, mu je prišla i, naočigled brojnih svedoka i medicinskog osoblja, ispalila tri hica u njega.

U novembru 2007. godine veće Apelacionog suda potvrdilo je presudu Višeg suda, kojom je Mićunović oslobođen optužbi. Pre odluke Apelacionog suda, dva puta mu je suđeno pred krivičnim većem tadašnjeg sudije Radovana Mandića, koji ga je oba puta oslobodio. Prva presuda izrečena je 12. juna 2001. godine, optužbi za ubistvo oslobođen je Mićunović, Cetinjanin Veselin Perović oslobođen je optužbi da je izazvao opštu opasnost, a Sava Vujović iz Bileće optužbi da je pomogao počiniocu nakon krivičnog dela, pisale su Vijesti. Tokom suđenja nije dokazano da je Mićunović prišao "audiju“ i pucao.

Istom presudom Mićunovićev prijatelj Zdravko M. Lopušina je bio osuđen na dve godine zatvora zbog ubistva Petka Pešukića u prekoračenju nužne odbrane. Optuživan je da je te noći, oko 2.45 sati, ubio Pešukića. Prethodno je Pešukić ispalio tri hica u Kovačevića, nanoseći mu teške telesne povrede. Nakon toga, Lopušina je prišao Pešukiću sa leđa, udario ga pesnicom, oteo mu pištolj i u njega ispalio više hitaca, pisale su Vijesti ranije.

Jedan od članova medicinskog osobalja koji je kasnije svedočio na sudu, kazao je da primetio ruku i pištolj, ali da nije video ko je pucao.

Ubistvo u Nemačkoj

Inače, ime Brane Mićunovića prvi put se dovodilo u vezu sa nekim krivičnim delom kada je 1983. godine u Nemačkoj ubijen Stjepan Đureković, bivši direktor marketinga INE. Iako se spekulisalo, nikada nije dokazano da iza likvidacije stoji Mićunović. Prema do sada poznatim informacijama, Mićunovićevo ime se ne nalazi u domaćim evidencijama osuđenih za krivična dela, piše MONDO.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading