OVO JE MESTO SA KOG SU VREBALI LUKU BOJOVIĆA: Nišanili ga preko košarkaške lopte - na meti bio još jedan muškarac!

Autor:

Hronika

11.05.2024

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Karavelić je sa saradnicima budno motrio na okolinu dok je navodno igrao košarku na terenu u parku na Čuburi.

OVO JE MESTO SA KOG SU VREBALI LUKU BOJOVIĆA: Nišanili ga preko košarkaške lopte - na meti bio još jedan muškarac!

Foto: ST/Tamara Pavišić, YouTube/Printscreen, mup.gov.rs

Reporteri Republike i Srpskog telegrafa pronašli su koš na Vračaru sa kojeg je juče uhapšeni Filip Karavelić lovio Luku Bojovića. Karavelić je sa saradnicima budno motrio okolinu dok je navodno igrao košarku na terenu u parku na Čuburi, i to je činio za kriminalnu grupu odbeglog navijača Partizana Nikolu Vušovića zvanog Džoni sa Vračara. Karavelić i njegova grupa su u istom kraju imali iznajmljene štek stanove iz kojih su takođe mogli da vrše opservaciju, a na njihovoj meti je osim Bojovića, bio i Radomir Boban Baćović. Baćović je posle pet godina skrivanja prvi put viđen na sahrani Ranka Radoševića Eskobara koji je ubijen u martu prošle godine. Međutim, ni tada fizički nije bilo moguće videti Baćovića pošto su ga telohranitelji štitili pancir kišobranima.

Policija je upala u štek stanove gde je pretresla svaki ćošak, i pronašla brojne predmete koje povezuju sa zlodelima koja se sumnja da su činili.  

Republika

Foto: ST/Tamara Pavišić

Teren sa kog su vrebali Luku Bojovića

Karavelić je i uhapšen sa napunjenim pištoljem spremnim za upotrebu. U policiji je rekao da mu je pištolj bio napunjen jer je hteo da "upuca nekog u noge" kako bi ga opomenuo.

- Znali su koje automobile voze Bojovićevi saradnici i sa kim se kreću u društvu. Sumnja se da je Karavelić dojavljivao saradnicima u štek stanovima u kvartu oko Baba Višnjine i ulice Koče Kapetana čim bi uočili sumnjive likove da ulaze u taj deo naselja. Imali su čitavu mrežu saradnika koji su bili doušnici, a prema dosadašnjoj istrazi, Bojovićevo ubistvo je trebalo da izvrše dvojica muškaraca, Karavelić i još jedan. Mada nije isključeno da je drugi muškarac bio angažovan da puca u Radomira Bobana Baćovića - otkrio je izvor Republike iz istrage. 

Foto:  

Hapšenje na Vračaru plod je višemesečnog rada policije i bezbednjaka

Očevici su, ispričali da su muškarca koji je uhapšen viđali i ranije u okolnim ulicama, te se sumnja da je mesecima opservirao ulicu i tražio pogodno mesto i trenutak za izvršenje zločina. U akciju hapšenja ove opasne grupe bile su uključene sve službe bezbednosti Srbije. Inače, Nikola Vušović vođa Vračarskog klana i saradnik kavačkog vođe Radoja Zvicera je i dalje u bekstvu.

Podsetimo, policija je  po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u petak uhapsila petoricu osumnjičenih za više krivičnih dela, među kojima je i pripremanje teškog ubistva. 

- Uhapšeni su Nikola P., Bogdan P., Filip K., Saša K. koji se terete za pripremu teškog ubistva i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava, dok se takođe uhapšeni Milan I. sumnjiči za trgovinu drogom i kod njega je pronađena 74 grama kokaina i vagica za precizno merenje - navedeno je u saopštenju tužilaštva.
Uhapšeni će u ponedeljak biti saslušani u VJT u Beogradu, a potom će biti donete odluke o određivanju pritvora za svakog od njih.

https://www.youtube.com/shorts/Id8Pp5cd2KQ

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading