OVO BI MOGAO BITI KLJUČNI DOKAZ U SLUČAJU DANKE ILIĆ: Uskoro će biti razotkriveno šta su ubice uradile sa telom MALENE DEVOJČICE?!

Autor:

Hronika

22.05.2024

14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slučaj otežava to što su se osumnjičeni ućutali i ne sarađuju - zaključio je forenzičar.

OVO BI MOGAO BITI KLJUČNI DOKAZ U SLUČAJU DANKE ILIĆ: Uskoro će biti razotkriveno šta su ubice uradile sa telom MALENE DEVOJČICE?!

Foto: Republika

Pronalazak dlake na alatu osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić može biti ključni dokaz u ovom slučaju, tvrdi poznati forenzičar Časlav Ristić. Iako su osumnjičeni priznali zločin, nijedan od njih nije otkrio gde se nalaze ostaci ubijenog deteta, što je otežalo istragu. Međutim, kako ističe Ristić, dlaka koja je pronađena može biti neoboriv dokaz da je upravo alatom osumnjičenih dete ubijeno ili da su njegovi ostaci skriveni ili uništeni.

- Dovoljno je da se nađe neki trag koji će vezati žrtvu za počinioce. To ne mora da bude isključivo krv, već bilo koji materijalni trag koji sadrži DNK žrtve - pljuvačka, znoj, vlas kose. Kosa je potentna, odnosno daje veliku verovatnoću u dokaznom postupku. Sada je isplivalo da je pronađena dlaka. Ukoliko ima podudaranja sa DNK žrtve, osumnjičeni će morati da objasne kako se on našao na alatu i nemoguće je da se izvuku posle toga - istakao je Časlav Ristić.

I pored traganja i spekulacija, lokacija tela ostaje nepoznata, što dodatno komplikuje ovaj slučaj. 

Forenzičar Ristić ističe da materijalni tragovi koji sadrže DNK žrtve mogu biti ključni u dokaznom postupku. Kosa, kao jedan od tih tragova, može pružiti veliku verovatnoću u dokazivanju krivice. Pronalazak dlake na alatu osumnjičenih može biti presudan, a istražni organi već pokušavaju da utvrde čiji je alat bio u pitanju i ko je njime rukovao.

- Istražni organi već znaju da li je vlas, odnosno dlaka nađena na alatu u privatnom vlasništvu ili alatu Vodovoda, i potrebno je utvrditi ko je njim rukovao. Slučaj otežava to što su se osumnjičeni ućutali i ne sarađuju - zaključio je forenzičar.


Policija je iz kuće jednog od osumnjičenih privremeno oduzela više desetina predmeta koji bi mogli biti povezani sa zločinom. Među oduzetim predmetima su motorne testere, ručne testere, noževi, sekire i drugi alati koji su podvrgnuti detaljnom veštačenju. Osim toga, oduzeti su i odevni predmeti radi daljeg istraživanja. Svi ovi predmeti mogu biti ključni u rekonstrukciji događaja i utvrđivanju krivice osumnjičenih.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading