NIŠLIJA OSUĐEN NA SEDAM GODINA ZATVORA: Pijan pregazio ženu na pešačkom prelazu!

Autor:

Hronika

22.05.2024

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nesrećnoj ženi nije bilo spasa

NIŠLIJA OSUĐEN NA SEDAM GODINA ZATVORA: Pijan pregazio ženu na pešačkom prelazu!

Foto: Privatna arhiva

Nišlija Ivica Milovanović (61) osuđen je danas na sedam godina zatvora zbog teškog dela protiv javnog saobraćaja koje je dovelo do smrti Zlatice Stojković (66). Prema navodima optužnice, Milovanović je 11. novembra prošle godine u alkoholisanom stanju na pešačkom prelazu u Knjaževačkoj ulici vozilom "fiat doblo" udario Zlaticu, nanoseći joj povrede od kojih je preminula na licu mesta.

Zahtevi tužilaštva i porodice

Tužilaštvo je za Milovanovića tražilo devet godina zatvora, ističući otežavajuću okolnost što je, i pored toga što je profesionalni vozač, bio za volanom u pijanom stanju, kršeći zabranu upravljanja vozilom u periodu od tri godine. Sa druge strane, punomoćnici porodice Zlatice Stojković zahtevali su 12 godina zatvora za Milovanovića, dok su Milovanovićevi branioci smatrali da je maksimalno pet godina zatvora adekvatna kazna za ovu tešku saobraćajnu nesreću.

Prvostepena presuda i pravo žalbe

Ovo je prvostepena presuda na koju pravo žalbe imaju i odbrana i Više javno tužilaštvo. Sud je doneo odluku o kazni nakon što je saslušao argumente obe strane i razmotrio sve činjenice i okolnosti slučaja.

Milovanovićev prethodni prekršaji

Milovanović je bio u pijanom stanju prilikom nesreće, što je otežavajuća okolnost koja je uticala na visinu izrečene kazne. Takođe, činjenica da je profesionalni vozač i da je kršio zabranu upravljanja vozilom dodatno je opteretila njegov slučaj.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Branko

22.05.2024 13:59

Ako ovo nije za 12 godina - ne znam sta je...ubio zenu na pesackom prelazu, vozio pod zabranom upravljanja vozilom, vozio pijan...sta je bila olaksavajuca okolnost da ne dobije 12 godina? Sudija mora biti smenjen, on je ruglo pravosudja! Drugostepena presuda mora biti 12 godina - a ako to ispadne dozivotna robija - utoliko pravednije.