SLUČAJ KOJI JE PREVAZIŠAO GRANICE ZEMLJE: Ministar godinama zlostavljao suprugu, pa je na kraju mučki ubio, na sudu dao sramnu odbranu (VIDEO)

Autor:

Svet

05.04.2024

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lekari su konstatovali smrt tek uveče narednog dana.

SLUČAJ KOJI JE PREVAZIŠAO GRANICE ZEMLJE: Ministar godinama zlostavljao suprugu, pa je na kraju mučki ubio, na sudu dao sramnu odbranu (VIDEO)

Foto: X/Pluton/Printscreen

Nekadašnji ministar ekonomije Кazahstana, Кuandik Bišimbajev, optužen je da je brutalno prebio na smrt suprugu, Saltanat Nukenovu

Bišimbajev je prošlog novembra brutalno pretukao suprugu u restoranu nakon čega ju je ostavio da umre dok je pokušavao da prikrije tragove. Protiv Bišimbajeva je pokrenut krivični postupak za ubistvo i mučenje Međutim, nekadašnji ministar negira krivicu tvrdeći da suprugu nije udario u vitalne organe. Suđenje i dalje traje, ali stanovnici Кazahstana su zabrinuti da će se Bišimbajev izvući.

Na suđenju u četvrtak pojavili su se novi detalji slučaja koji je odavno prevazišao granice Kazahstana. Bišimbajev i Saltanat su se venčali 2022. godine, a Linara Samagulova, drugarica žrtve, tvrdi da je Bišimbajev redovno od prvog dana dizao ruku na svoju suprugu i da su na njenom telu često bile primetne nove modrice i ogrebotine.

Saltanat je zbog čestih sukoba želela da napusti muža, međutim, svaki put ju je nagovarao da ostane.

- Lično sam videla povrede i pitala sam šta se dešava. Odgovorila je da su se posvađali bez razloga i da je on poludeo. Кoristio je lukave manipulacije. Izazivao je sažaljenje, koristio se psihološkim tehnikama, zaklinjao u ljubav, molio, tražio oproštaj, govorio da će se sve promeniti i da će potražiti pomoć psihologa... Opraštala mu je i verovala. Nije je vukao nazad pretnjama i silom, ali je koristio takve argumente da nije mogla, a da mu ne oprosti - prenosi Orda izjavu drugarice.

Bišimbajev je međutim nastavio da zlostavlja svoju ženu uprkos obećanjima da će se promeniti. Nalet besa u novembru 2023. godine završio se tako što je suprugu ubio od batina. Par je 8. novembra 2023. godine bio na koncertu Dime Bilana i potom otišao u restoran u vlasništvu rođaka optuženog. Bišimbajev tvrdi da tog dana nije bilo svađe i razdora između njih dvoje i da su bili dobro raspoloženi. Sukob je navodno počeo nakon koncerta.

- Govorila je povišenim tonom i ja sam počeo da se nerviram. Vikala je: "Osramotio si me pred Aidom, osramotio si me pred njom letos, išla je okolo govoreći svima da si me izbacio." Bila je uzbuđena. Nisam više znao kako da je smirim - rekao je Bišimbajev na sudu. Bišimbajev je počeo da tuče Saltanat čim su zakoračili u restoran.

U istrazi se tvrdi da je bivši ministar pesnicama zadao "seriju razbijajućih udaraca" po glavi. Saltanat je pokušala da se sakrije od svog supruga u jednoj od VIP kabina, ali je Bišimbajev razvalio vrata i nastavio da je tuče. U jednom trenutku, prema istražiteljima, postao je toliko ljut da je počeo da davi svoju ženu zbog čega je izgubila svest i umrla.

Lekari su konstatovali smrt tek uveče narednog dana. Bišimbajev negira krivicu za smrt svoje žene. Na sudu je priznao da je zaista tukao svoju suprugu, ali je naglasio da se trudio da je ne udari u vitalne organe.

- Moj bes je porastao. Okrenuo sam se, prišao, zgrabio Saltanat za kosu i udario joj četiri snažna šamara. Odmah je pala. Nisam mogao da razumem da li je to radila namerno ili se osećala loše. Udario sam je potom još tri-četiri puta u butinu i zadnjicu. Shvatio sam da ne smem da je udarim u nijedan vitalni organ. Četiri puta sam je šutnuo iz besa i rekao joj da ustane. Nije ustala pa sam počeo da je dižem za kosu - rekao je nasilnik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading