EVO KAKO DANAS IZGLEDA SRBIN UBICA SA PAGA! Osuđen na dugogodišnju robiju!

Autor:

Hronika

25.03.2024

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pretila mu je kazna od 5 do 20 godina.

EVO KAKO DANAS IZGLEDA SRBIN UBICA SA PAGA! Osuđen na dugogodišnju robiju!

Foto: www.profimedia.rs

Duško Tanasković (30) osuđen je danas u podne na 19 godina zatvora zbog ubistva Crnogorca Gorana Vlaovića. Na suđenje je doveden uz visoke mere obezbeđenja, noseći pancir.

Podsećanja radi, Goran Vlaović ubijen je 25. avgusta 2022. ispred noćnog kluba Noa na plaži Katarelac. Duško Tanasković je prišao Goranu s leđa, izvukao pištolj marke Glock 17 iz torbice koja mu je stajala preko ramena i ispalio hitac u glavu. Vlaović je preminuo u vozilu Hitne medicinske pomoći na putu do Opšte bolnice Zadar.

Foto: www.profimedia.rs

Duško Tanasković

Tanasković je pokušao da pobegne, ali je uhapšen, iako se u međuvremenu presvukao na glavnoj ulici i pokušao da uništi mobilni telefon. Na sudu nije prihvaćen njegov pokušaj dokazivanja da boluje od šizofrenije. Od samog početka spekulisalo se da je ubistvo deo mafijaškog obračuna i da Tanasković nije bio sam u tome, što je istaknuto i tokom suđenja.

Tokom sudskog procesa, pronađeni su svi relevantni dokazi, uključujući odeću sa tragovima krvi, ranac, torbica sa pištoljem marke Glock s 14 komada municije i prigušivačem. Takođe, pronađen je mobilni telefon i snimak koji pokazuje kako optuženi puca u glavu sada pokojnom Goranu Vlaoviću iz neposredne blizine.

Foto: www.profimedia.rs

Duško Tanasković

Veštačenjem je potvrđeno da je metak bio iz pištolja koji je pronađen, a tragovi na telu Tanaskovića su dodatno potvrdili da je on bio izvršilac ovog zločina.

- Odlučio sam iskoristi pravo da ne iznosim odbranu ali mi je žao što sam učinio puno loših stvari u životu pa tako i ovo zbog svoje bolesti - rekao je Duško Tanasković prošle nedelje na sudu.

Za ovo ubistvo bila mu je zaprećena kazna zatvor od 5 do 20 godina. Po presudi sudije Ane Brkić, Tanasković je oslobođen plaćanja troškova suđenja.

Inače, Tanasković je nekoliko puta tokom boravka u zatvoru gutao žilete. Županijski sud tokom postupka čuvali su čak i policijski brodovi, prenosi Telegraf.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading