OGLASILA SE BOLNICA U SREMSKOJ MITROVICI: Ovo je prava istina o izujedanom detetu

Autor:

Hronika

27.04.2024

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Incident u vrtiću u Sremskoj Mitrovici.

OGLASILA SE BOLNICA U SREMSKOJ MITROVICI: Ovo je prava istina o izujedanom detetu

Foto: Shutterstock, Tanjug/J. PAP

Hitna pomoć i policija

U poslednjim vestima koje su uzburkale javnost, spominje se neobičan incident koji se dogodio u vrtiću u Sremskoj Mitrovici. Naime, devojčica od nepune dve godine navodno je "izujedana" od strane drugog deteta iz istog vrtića, što je rezultiralo njenom hitnom hospitalizacijom. Međutim, kada smo kontaktirali Opštu Bolnicu u Sremskoj Mitrovici, dobili smo neočekivan odgovor, prenosi Telegraf rs.

Neočekivani odgovor bolnice

Iz bolnice nam je stigla potvrda da je devojčica zaista primljena sa određenim zdravstvenim tegobama, ali da razlog hospitalizacije nisu bili ujedi od strane vršnjaka. 

- Devojčica od godinu i sedam meseci primljena je u Dečije odeljenje sa povišenom temperaturom, povraćanjem i dijarejom, 18.04. u popodnevnim satima. Lekari jesu primetili ujede , ali to nije bio razlog zbog kog je devojčica hospitalizovana- potvrdio je naš izvor.

Stanje devojčice i zvanična reakcija


Srećom, stanje devojčice je sada stabilizovano, te je puštena na kućno lečenje uz propisanu terapiju. Ovaj slučaj je izazvao zabrinutost u javnosti, a nadležni organi su se oglasili povodom ovog incidenta.

Podsetimo, u Srbiji je jutros odjeknula vest da je u jednom vrtiću u Sremskoj Mitrovici dogodio se incident kada je dete napalo vršnjakinju i tom prilikom joj naneo povrede.

Nakon ujeda psa, prvo treba da operete ranu sapunom i vodom nekoliko minuta kako biste uklonili bakterije. Zatim je potrebno da je dezinfikujete alkoholom ili jodom. Ako je ujed dubok ili krvavi, obavezno potražite medicinsku pomoć.Potražite medicinsku pomoć Ukoliko je ujed ozbiljan, odmah se obratite lekaru. Lekar će proceniti da li je potrebno primeniti vakcinaciju protiv besnila ili antibiotike radi sprečavanja infekcije. Pratite simptome Bilo da ste primili medicinsku pomoć ili ne, važno je da pratite simptome kao što su otok, crvenilo, bol ili povišena temperatura. Ukoliko primetite bilo kakve znakove infekcije, odmah se javite lekaru. Kontaktirajte vlasnika psa Ukoliko poznajete vlasnika psa, važno je da razgovarate s njim o vakcinaciji psa i da proverite da li je pas imao redovne vakcinacije protiv besnila. Prijavite slučaj Ukoliko je pas nepoznat ili divlji, trebalo bi da prijavite slučaj veterinarskoj ili lokalnoj zdravstvenoj službi kako bi se preduzele odgovarajuće mere kontrole besnila i zaštite drugih ljudi od potencijalne opasnosti. U slučaju ujeda psa, brza i odgovarajuća reakcija može značajno smanjiti rizik od infekcije i ubrzati proces oporavka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading