"STANI ILI PUŠTAM PSE!" Isplivali novi snimci hapšenja terorista u Rusiji - Vojnici urlali, on ležao u fetus položaju!

Autor:

Svet

25.03.2024

15:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski zvaničnici su prvobitno tvrdili da je Ukrajina umešana, ali je Kijev ove tvrdnje nazvao apsurdnim.

"STANI ILI PUŠTAM PSE!" Isplivali novi snimci hapšenja terorista u Rusiji - Vojnici urlali, on ležao u fetus položaju!

Foto: Investigative Committee of Russia via AP

Procuren je novi snimak koji pokazuje da je jedan od četvorice terorista, koji su izvršili masakr u Moskvi, plakao i vrištao dok su ga ruske vlasti uhvatile. Nakon što su ga uhvatile, odsekli su mu uvo i naterali ga da ga pojede.

Islamska država preuzela je odgovornost za napad koji se dogodio u petak, a objavili su i snimak.

Ruski zvaničnici su prvobitno tvrdili da je Ukrajina umešana, ali je Kijev ove tvrdnje nazvao apsurdnim.

Na snimku od 90 sekundi objavljenom na Telegramu, ruski graničari i agenti FSB-a su viđeni kako besno tuku čoveka za koga se veruje da je osumnjičeni Saidakrami Murodalii Račabalizoda, nakon što su ga jurili kroz gustu šumu.

Nekoliko trenutaka nakon ovog snimka, vojnik je Račabalizodi odsekao uvo nožem i naterao ga da ga pojede. Video snimak ovog događaja je previše jeziv da bi bio objavljen.

Račabalizoda je jedan od četvorice terorista ISIL-a optuženih za terorizam tokom noći nakon što su ga uhapsile, mučile i pritvorile ruske bezbednosne službe nakon smrtonosnog napada na moskovsku koncertnu dvoranu u petak uveče. Jedan od terorista je, inače, samo nekoliko dana pre napada viđen kako posmatra mesto tragedije.

Na snimku se vidi kako vojnici jure kroz sneg kako bi sustigli teroriste. Račabalizoda leži na leđima u fetusnom položaju dok ga dva naoružana muškarca sustižu, dok ga nekoliko pasa okružuje.

Jedan vojnik udara Račabalizodu u lice dok drugi viče na njega. Čuje se kako vojnik govori: "Gde ti je oružje? Šta si uradio sa svojim oružjem? Sada ću te pretražiti! Gde su ostali?"

Pritvorenik tvrdi da nema oružje. Drugi vojnik ga šutira dok Račabalizoda vrišti, a zatim ga treći udara. Jedan vojnik mu preti da će pustiti psa na njega.

Dok vojnici podižu osumnjičenog, jedan ga udara pesnicom u glavu, a Račabalizoda pada nazad na pod. Vojnik mu preti: "Stani ili ću ti pustiti psa."

Jedan vojnik preti da će mu odseći deo desnog uha, što i čini, nateravši Račabalizodu da ga pojede. Račabalizoda je juče viđen na sudu sa otečenim licem i masivnim zavojem preko desnog uha.

Osim Račabalizode, na snimku je prikazan i drugi osumnjičeni za terorizam, Šamsudin Faridun, kako leži na podu s pantalonama spuštenim i pričvršćenim žicama za područje prepona, dok peni na usta. Na drugom kraju žice je vojni radio koji se napaja baterijom od 80 volti.

- Za najbolji učinak, zarobljenog teroristu treba preliti i vodom - dodatno pojašnjavaju.

Basmanski sud u Moskvi naložio je da se svih četvorica optuženih - Dalerdžon Barotovič Mirzoev (32), Saidakrami Murodalija Račabalizodi (28), Šamsudin Fariduni (24) i Muhamedsobir Fajzov - zadrže u pritvoru do 22. maja. Mirzoev je ilegalac iz Tadžikistana i otac četvoro dece, Račabalizoda je navodno rođen u Tadžikistanu i živi u Moskvi, Fariduni je takođe rođen u Tadžikistanu i radi u fabrici, dok je Fajzov frizer koji je doveden u sud u invalidskim kolicima.

Pojedini zapadni mediji tvrde da se informacije o tretmanu ovih osumnjičenih namerno plasiraju u medije putem Telegram kanala koji su u dosluhu sa ruskim bezbednosnim službama.

Telegraf piše da je Kremlj pokrenuo kampanju dezinformacija tvrdeći da su MI6 i druge zapadne obaveštajne agencije odgovorne za teroristički napad u Moskvi. Automatski botovi na društvenim mrežama dele veze ka lažnim veb lokacijama, koje izgledaju kao poznate novinske kuće, koje okrivljuju Zapad za masakr u kojem je u petak ubijeno 167 ljudi. Prema izveštaju Meta Platforms-a, spam napad su izvele ruske IT kompanije National Technologies i Social Design Agenci, koje su povezane sa Kremljom i pod sankcijama Evropske unije.

(Jutarnji list)

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading