"SVE RUSKE GRADOVE TREBA OSLOBODITI!" Lider DNR najavio osvajanje TRI velika ukrajinska grada

Autor:

Svet

11.05.2024

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider DNR je istakao da se radi na utvrđivanju činjenica o ratnim zločinima ukrajinske vojske i masovnim grobnicama

"SVE RUSKE GRADOVE TREBA OSLOBODITI!" Lider DNR najavio osvajanje TRI velika ukrajinska grada

Foto: youtube/printsceen/Associated Press

Lider DNR, Denis Pušilin, dao je intervju za Sputnjik povodom desetogodišnjice od osnivanja DNR, ističući da ruska vojska nepokolebljivo napreduje ka oslobađanju čitavog Donbasa.

On je naglasio da ruska vojska ima za cilj oslobođenje ruskih gradova, uključujući Harkov, Odesu i Dnjepropetrovsk, te da se zalaže za uspostavljanje istorijske pravde na tom području.

 

 

Uništenje tenkova "Abrams" i pitanje isporuka

Pušilin je takođe istakao da je na teritoriji Donbasa u avdejevskom pravcu uništeno šest tenkova "Abrams", dodajući da za sada nema informacija o novim isporukama ovih tenkova.

Takođe je napomenuo da je ruska vojska spremna za isporuke lovaca F-16 Ukrajini sa Zapada, ali da to neće značajno promeniti situaciju na frontu.

 

 

Državni prevrat i izjave o NATO vojnicima

Pušilin je izneo tvrdnje o mogućem državnom prevratu u Ukrajini nakon 20. maja, kada prema njegovim rečima, Volodimir Zelenski gubi legitimitet kao predsednik.

Takođe je izrazio sumnju u mogućnost slanja vojnika NATO na teritoriju Ukrajine.

Komentarišući izjave francuskog predsednika Emanuela Makrona na tu temu, Pušilin je ocenio da su te izjave imale za cilj skretanje pažnje sa unutrašnjih problema, te da su prilično opasne i riskantne.

 

 

- Takvim izjavama se više od svih istakao Makron. Ali ja to povezujem sa njegovom željom da skrene više pažnje na sebe i da prebaci težište sa unutrašnjih problema na spoljnu agendu. Prilično opasne i riskantne izjave - ocenio je on.

Foto: Wikipedia

Lider DNR Denis Pušilin

Istrage ratnih zločina

Lider DNR je takođe istakao da se radi na utvrđivanju činjenica o ratnim zločinima ukrajinske vojske i masovnim grobnicama, naglašavajući ozbiljnost situacije i potrebu za istraživanjem ovih događaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading