UHAPŠEN MUŠKARAC U NOVOM PAZARU: Švercovao robu u specijalnom bunkeru, zaplenjena roba u vrednosti od 7 MILIONA! (FOTO)

Autor:

Hronika

27.04.2024

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uhapšen osumnjičeni za nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

UHAPŠEN MUŠKARAC U NOVOM PAZARU: Švercovao robu u specijalnom bunkeru, zaplenjena roba u vrednosti od 7 MILIONA! (FOTO)

Foto: MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru su izvršili hapšenje E. Č. (30) iz Tutina zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda. Osumnjičeni je bio u posedu 23.000 paklica raznih vrsta cigareta bez akciznih markica i potrebne dokumentacije.

Specijalno napravljen bunker za krijumčarenje cigareta

Policija je osumnjičenog zaustavila rano jutros na putnom pravcu Sjenica-Novi Pazar. Prilikom pretresa kombi vozila kojim je upravljao, otkriven je specijalno napravljen bunker u kojem su pronađene cigarete namenjene daljoj prodaji. Vrednost zaplenjenih cigareta procenjuje se na 7.360.000 dinara.

Republika

Foto: MUP

 

Osumnjičeni zadržan do 48 sati


E. Č. će biti zadržan do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sproveden u nadležno tužilaštvo. Zaplenjene cigarete biće predmet daljeg postupka nadležnih organa, a slučaj će biti prenet Poreskoj policiji radi daljeg postupanja.

Podsetimo, kraljevačka policija najavila je podnošenje krivične prijave protiv 39-godišnjeg muškarca iz Kosovske Mitrovice zbog nedozvoljenog prometa akciznim proizvodima. U vozilu marke "pežo" kojim je upravljao osumnjičeni, pronađeno je čak 3.610 paklica cigareta bez akciznih markica. Prema saopštenju, cigarete i vozilo će biti predati Poreskoj policiji u Kraljevu.


Postupak i dalje krivične prijave

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, protiv osumnjičenog će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku. Ovo je samo jedan u nizu slučajeva koji ukazuju na ozbiljan problem nedozvoljenog prometa akciznim proizvodima u Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading