JASNA PORUKA PREDSEDNIKA KINE! Srbija je prva država sa kojom će izgraditi zajednicu sa zajedničkom budućnošću! ČITAJTE U SRPSKOM TELEGRAFU!

Autor:

Vesti

09.05.2024

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Budite bolje informisani od drugih!

JASNA PORUKA PREDSEDNIKA KINE! Srbija je prva država sa kojom će izgraditi zajednicu sa zajedničkom budućnošću! ČITAJTE U SRPSKOM TELEGRAFU!

Foto: printscreen/RTVPink

Srpski telegraf u izdanju za četvrtak 9. maj donosi pregršt važnih i interesantnih priča.

U današnjem izdanju, između ostalog pročitajte:

PREDSEDNIK KINE JASAN! SI: Srbija je za nas broj 1 u Evropi!

Srbija je prva država iz Evrope s kojom će Kina izgraditi zajednicu sa zajedničkom budućnošću, rekao je juče predsednik Kine Si Đinping pošto je s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem potpisao zajedničku izjavu o produbljivanju i podizanju strateškog partnerstva dve države na nivo zajedničke budućnosti u novoj eri. Si je zahvalio Vučiću na srdačnom dočeku, priznavši da je veoma dirnut, i istakao da je prijateljstvo dve zemlje obostrano, čelično i iskreno, a političko poverenje jako kao stena.

- Pre osam godina Srbija je postala prvi sveobuhvatni strateški partner Kine u centralnoj i istočnoj Evropi. Danas Srbija postaje prva evropska zemlja gde ćemo izgraditi zajednicu sa zajedničkom budućnošću u novoj eri, koja će otvoriti novo poglavlje u istoriji kinesko-srpskih odnosa. Prijatelji, istorija nam pokazuje da je prijateljstvo Srbije i Kine iskovano kroz našu izuzetnu zajedničku borbu da unapredimo svetski mir i razvoj. I iskovano je krvlju i životima naša dva naroda. Gledajući u budućnost, izgradnja zajedničke budućnosti Srbije i Kine u novoj eri je strateški izbor. Na tom putu Kina će stajati rame uz rame sa Srbijom - poručio je Si nakon razmene 29 potpisanih međudržavnih sporazuma nakon tet-a-tet sastanka dvojice predsednika i potom delegacija dve države (pogledajte okvire).

 

HRVATI PUCAJU OD MUKE! Dve trećine letova ide preko Beograda!

Tri nacionalna avio-prevoznika s prostora bivše Jugoslavije "Er Srbija", "Kroacija erlajns" i "Er Montenegro" prevezla su ukupno više od 1,1 milion putnika u prvom kvartalu 2024, što je povećanje od skoro 11 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Pritom je "Er Srbija" prevezla nešto više od 66 odsto tih putnika, odnosno dve trećine, a daleko za srpskom avio-kompanijom kaska "Kroacija erlajns". Naime, avionima hrvatskog avio-prevoznika letelo je samo 29 odsto putnika.

LEČI KORONU, A UBIJA SRCE! ASTRAZENEKA PLAĆA 120.000.000 EVRA ODŠTETE

Britansko-švedska kompanija "Astrazeneka" počela je da povlači vakcine protiv KOVID korona širom sveta. To je, navodno, učinjeno zbog viška zaliha zaostalih od pandemije i pojave novih vakcina, ali su odluci kompanije prethodilo ukidanje odobrenja za upotrebu u EU i tužbe s milionskim odštetnim zahtevima zbog opasnih nuspojava.

AFERA U UPRAVI ZA ZAŠTITU BILJA! Neša se švaleriše na račun privatne firme sa kojom posluje

"Agrosava", privatna kompanija koja se bavi proizvodnjom sredstava za zaštitu bilja, platila je Nebojši Milosavljeviću, direktoru Uprave za zaštitu bilja pri Ministarstvu poljoprivrede, put u Rusiju, tačnije Moskvu, saznaje Srpski telegraf. 
I ne samo da su finansirali putovanje Milosavljeviću, prema rečima našeg izvora iz Uprave za zaštitu bilja, ova kompanija platila je putovanje i direktorovoj bliskoj prijateljici (ime i prezime, kao i institucija u kojoj radi, poznati redakciji). 

UŽAS U KURŠUMLIJI! Skršio se ringišpil

Konstrukcija ringišpila u Kuršumliji na kom se vozilo mnogo dece pukla je juče oko 13.30. Petnaestak mališana koji su u tom trenutku bili u korpama pali su na beton! U jezivoj nesreći najteže je povređena devojčica (13), a dvoje mališana zadobilo je teške povrede.
U trenutku zaključenja ovog broja Srpskog telegrafa najteže povređena devojčica prevezena je u Klinički centar u Nišu.

Foto: Republika

Naslovna strana Srpskog telegrafa za 9. maj

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Ilija

09.05.2024 07:47

Bravo ovo je veliki korak za Srbiju!

lela

09.05.2024 07:48

Predsednik Kina je jasno svima dao do znanja koliko mu znaci saradnja sa Srbijom.

Jovana

09.05.2024 07:50

Kina je prepoznala snagu Srbije, i videla njenu viziju buducnosti.

Ana

09.05.2024 07:53

Srbija i Kina su veliki.prijatelji...Srbija napreduje u tom pravcu