"DIREKTOR BOLNICE DA POLOŽI RAČUNE" Lekar u Sremskoj Mitrovici pustio pacijentkinju (44) kući, ona ISTE VEČERI PREMINULA!

Autor:

Hronika

28.04.2024

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pacijentkinja je preminula u četvrtak.

"DIREKTOR BOLNICE DA POLOŽI RAČUNE" Lekar u Sremskoj Mitrovici pustio pacijentkinju (44) kući, ona ISTE VEČERI PREMINULA!

Foto: Google/Map, Facebook

Tragičan slučaj smrti pacijentkinje iz Sremske Mitrovice (44), desio se u četvrtak, nedugo nakon što ju je lekar otpustio sa pregleda.

Pacijentkinja je preminula u četvrtak, a kako piše Srbija danas, uzrok smrti se povezuje sa plućnom tromboembolijom, nastale najverovatnije od tromba koji je krenuo iz noge na koju se i žalila.

Lekar je, nakon pregleda i prepisane terapije, odlučio da pacijentkinju pusti na kućno lečenje. Međutim, iste večeri je preminula.

Pacijentkinja je već bila primljena u bolnicu 31. marta zbog sumnje na upalu slepog creva, nakon čega je podvrgnuta operaciji i otpuštena sa bolničkog lečenja. Ponovno se obratila bolnici 25. aprila zbog otečene noge, nakon čega je upućena na kućno lečenje.

Nezvanično, protiv lekara koji je bio uključen u ovaj slučaj podneta je krivična prijava, a očekuje se unutrašnja kontrola kako bi se istražile okolnosti vezane za ovu tragediju.

Brat preminule, kaže da smatra da je njegova sestra preminula usled nebrige lekara.

Pacijentkinja je primljena u bolnicu zbog bolova u stomaku i povraćanja 31. marta. Sutradan je operisana zbog puknutog slepog creva. Iako je izašla iz bolnice 16. aprila, povremeno je imala temperaturu, ali uprkos tome, nije dobila terapiju protiv tromboze. Na otpusnoj listi je imala uput da se u slučaju komplikacija vrati na odeljenje. Osetila je jake bolove u levoj nozi koja je počela da joj otiče. Otišla je u dom zdravlja gde je hitno poslata na hirurgiju zbog tromboze. Međutim, dežurni doktor je nije primio na odeljenje, poslao je nazad u dom zdravlja, iako je situacija bila ozbiljna. Kroz poznanstvo, uspeli smo da zakažemo pregled kod drugog doktora za sutradan u 8.00 časova. Nažalost, osoba je preminula ujutru u 7.00 časova, sat vremena pre zakazanog pregleda. Zvaničan nalaz sa obdukcije je pokazao da je uzrok smrti plućna embolija usled tromba. Smatram da je osoba preminula zbog neprimanja u bolnicu gde bi primila potrebnu terapiju - istakao je brat preminule za Kurir.

Pacijentkinja je imala samo 44 godine i iza sebe ostavlja dvoje maloletne dece od 13 i 9 godina. Biće sahranjena danas, a porodica je najavila da će podneti tužbu protiv bolnice i lekara.

Očekuje se da će istraga pružiti više informacija o tome kako je došlo do ove nesreće te da će biti preduzete odgovarajuće mere kako bi se osigurala sigurnost i kvalitet zdravstvene zaštite za sve pacijente.

Tokom konferencije za štampu, nosilac liste "Aleksandar Vučić – Sremska Mitrovica sutra" Branislav Nedimović potvrdio je ovu informaciju i rekao novinarima o slučaju u sremskomitrovačkoj bolnici:

- Ne mogu da dam svoj sud, ali ovo je jedna velika sramota. Sramota je da se ćuti, i ja ću pozvati lično na odgovornost direktora bolnice da položi račune svima nama, jer to je najmanje što možemo da dobijemo - rekao je on. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading