EKSKLUZIVNO! Ovo je mesto gde je Kevin iz Švajcarske pronađen mrtav - NJEGOV OTAC SUMNJA DA JE UBIJEN, A DA SE UBISTVO ZATAŠKAVA! (FOTO)

Autor:

Hronika

13.05.2024

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ceo Balkan, ali i svet potresla je priča oca studenta koji je pre 7 meseci pronađen mrtav nakon žurke.

EKSKLUZIVNO! Ovo je mesto gde je Kevin iz Švajcarske pronađen mrtav - NJEGOV OTAC SUMNJA DA JE UBIJEN, A DA SE UBISTVO ZATAŠKAVA! (FOTO)

Foto: Privatna arhiva, Printscreen/https://www.youtube.com/@kevinscreatin1334

Kevin Kurtović (24), student medicine čiji je otac rođen u Srbiji, a u Švajcarsku je otišao pre 20 godina, pronađen je mrtav 29. oktobra prošle godine u Trientu u Švajcarskoj nakon žurke na kojoj je bilo preko 100 kolega sa njegovog fakulteta. 

Već gotovo 7 meseci Safet Kurtović, njegov otac, traži istinu o tome šta se kobnog dana dogodilo, budući da istraga stoji u mestu, a da do današnjeg dana nije saznao tačan uzrok smrti.

Kevin je tog dana trebalo da se vrati u Lozanu, ali, umesto toga, oko 10 sati pronađen je u besvesnom stanju u potočiću ispred hotela gde se fešta održavala. Na sebi nije imao košulju, bio je bos, a u blizini je pronađen i polomljen mobilni telefon, polomljene naočare, istrgana narukvica, a obuća je bila razbacana na dve strane. Takođe, i tragovi krvi nađeni su u neposrednoj blizini.

Foto: Privatna arhiva

Hotel u kome je bila žurka u Trientu

Znači, to je mali potok preko puta glavnog ulaza hotela Mont Blanc u mestu Trient. Oni su zvali policiju u 10:14, zapravo je bilo pomereno vreme te noći, bilo je 11:14, tamo su ga našli. On  je nestao naveče negde između 20 i 21 čas uveče gde nije nikome odgovarao na telefon. Kada sam razgovarao sa šefom Hitne službe on je meni rekao da je njegova temperatura tela bila 10 stepeni, a to su rekli i studenti koji su bili gore - rekao je Safet.

Kasnije je, kako je rekao, temperatura tela povećana u izveštajima, a sve, kako sumnja, zbog toga da ne bi moglo da se utvrdi vreme smrti.

Lekari su se zaleteli čim sam došao u bolnicu da kažu "Mi smo uradili više nego što je trebalo", nisam mogao da verujem. Ja umirem od bola pored mrtvog sina, a oni mi to govore - rekao je za Republiku Safet.

Foto: Privatna arhiva

Kevin Kurtović sa kolegama sa fakulteta

Mesto gde je pronađen vidi se iz hotela

Ono što je još sumnjivo u čitavoj priči jeste i to da je potraga za Kevinom tog jutra počela u 8 ujutru, budući da se već skoro 12 sati nikome nije odgovarao na pozive. Pronađen je tek nakon 2 sata, odnosno u 10 sati (ili 11, s obzirom da je to bila noć kada se sat pomerao unapred), a telo je pronađeno na samo 50 metara od hotela.

- Kao što vidite, sa prozora hotela se jasno vidi mesto gde je Kevin pronađen - kazao je Safet za Republiku.

Foto: Privatna arhiva

Pogled na potok u kome je pronađeno Kevinovo telo

Nelogičnosti u istrazi

Kako navodi naš sagovornik, brojni su propusti, kao i nelogičnosti u istrazi.

- Sumnjam da je ubijen i da pokušavaju da sve zataškaju - kazao je Safet i naveo još nekoliko spornih detalja:

  • Promenjena temperatura tela (verovatno da se ne bi utvrdilo tačno vreme smrti)
  • Nije urađena toksikološka analiza
  • Preliminarni obdukcioni nalaz nije mogao da utvrdi uzrok smrti
  • Kamere u hotelu tog dana nisu radile, policija je čekala nekoliko dana da uzme snimke
  • Nakon 6 meseci se po Švajcarskom zakonu brišu podaci baznih stanica, a istraga traje već 7 meseci
  • Kevin imao sličnu situaciju 2021. godine

Celu ispovest Safeta Kurtovića za Republiku pročitajte OVDE.

"Dete za primer, omiljen, pred njim je bila blistava budućnost"

Drhtavim glasom, otac studenta pete godine prestižnog Univerziteta u Lozani, kaže i da je Kevin bio fin mladić i jedan od najboljih studenata ovog univerziteta.

Kevin je bio najbolji student, kako kažu svi su ga voleli.  Kevin je, po rečima jednog naučnika koji je sa mnom razgovarao trebalo da bude ne samo najbolji lekar univerziteta, nego sveta. Bio je poseban, inteligentan, pravedan, pošten, trebalo je da bude veliko ime - kazao je Safet. 

Kevin je, inače, snimao i svoja osećanja iskazivao i na Jutjubu, a jedan od njegovih snimaka pogledajte ispod:

Takođe, njegov performans pojavio se i na snimku dodele federalnih diploma Medicinskog fakulteta u Lozani (na 1:00:20 je Kevin, dok je njegov performan sa 1:27:20).

Inače, pedeset ljudi koji su bili prisutni na proslavi te večeri bilo je, prema rečima jednog studenta, „zaključano u hostelu oko šest sati“ zbog uobičajenih policijskih ispitivanja, preneli su ranije švajcarski mediji. 

Zabranjeno je kopiranje, reprodukovanje, preuzimanje, prenošenje, objavljivanje i distribuiranje bilo kog dela ili celog teksta bez navođenja izvora i linkovanja izvora, a to je Republika.rs.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading