BUGARI U RASULU PRED SRBIJU: Huligani divljaju ulicama Sofije, žele puč u Savezu! IMA TEŽE POVREĐENIH u tuči s policijom! (VIDEO)

Autor:

Sport

16.11.2023

19:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Haos u komšiluku.

BUGARI U RASULU PRED SRBIJU: Huligani divljaju ulicama Sofije, žele puč u Savezu! IMA TEŽE POVREĐENIH u tuči s policijom! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

U glavnom gradu Bugarske, Sofiji, nastao je pravi haos pred meč sa Mađarskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. U pitanju je duel pretposlednjeg kola, dok Bugare u finišu dočekuje Srbija 19. novembra u Leskovcu. 

Bugarska je imala veoma loše kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i uspela je da osvoji samo dva boda do sada, pa su odavno ostali bez ikakve šanse da se plasiraju na EURO. A, prethodno je otpušten i bivši selektor "orlova" Mladen Krstajić.


Bugari u ovim trenucima igraju s Mađarima u Varni, a rezultat na poluvremenu je 1:1. Gostima je bod dovoljan da se plasiraju na Evropsko prvenstvo ispred Srbije, ali je meč ostao u senci nereda koji su prouzrokovali huligani na ulicama prestonice.

 

 


Navijači Bugarske su se okupili u glavnom gradu kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo prema Fudbalskom savezu, nakon što je odlučeno da se utakmica neće odigrati u Sofiji, već u Varni. Dodatno, odlučeno je da se meč odigra bez prisustva publike, a da će onima koji su kupili karte novac biti vraćen. Naposletku, utakmica se igra na Nacionalnom stadionu Vasil Levski u Sofiji, što je bio povod da se sve navijačke grupe okupe i iskažu svoj protest. Kako javljaju tamošnji mediji, kordoni policije su bili postavljeni kako bi sprečili navijače da dođu do stadiona, a došlo je i do tuče između navijača i policije.

 

 

 

 


Navijači tvrde da je bilo i povređenih, a da je policija bila brutalna prema njima, te da je bilo i teže povređenih.

 

 

Podsetimo, Srbiji je neophodan bod protiv Bugarske za plasman na EURO, ali bi mogla već pre meča da obezbedi vizu ukoliko joj Litvanija pomogne i izbegne poraz u Podgorici od Crne Gore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading