IZRAELSKA VOJSKA OBJAVILA DRAMATIČAN SNIMAK BITKE ZA ŠKOLU U GAZI: Tamo gde je do juče odzvanjao dečji smeh, vodi se BORBA DO SMRTI I BEZ MILOSTI (VIDEO)

Autor:

Svet

09.12.2023

15:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelske odbrambene snage objavile su snimak borbe vojnika sa pripadnicima Hamasa u školi u Gazi, pre nego što su pronašli ulaz u podzemni tunel koji vodi do obližnje džamije.

IZRAELSKA VOJSKA OBJAVILA DRAMATIČAN SNIMAK BITKE ZA ŠKOLU U GAZI: Tamo gde je do juče odzvanjao dečji smeh, vodi se BORBA DO SMRTI I BEZ MILOSTI (VIDEO)

Foto: Printscreen Daily Mail, Tanjug/AP

Snimak prikazuje izraelske vojnike kako pucaju u tamni hodnik unutar školskog kompleksa, koji je prekriven drvenim otpadom i drugim ostacima. Navodno su borci Hamasa pokušali da namame izraelske vojnike u zasedu, ali su neutralisani. Drugi video prikazuje razaranje naselja i ono što izgleda kao tamni tunel koji vodi u zemlju.

IDF tvrdi da je video snimljen u Šejaiji, severnoj Gazi, i da prikazuje vojnike iz dve jedinice kako dolaze pod vatru terorističke ćelije Hamasa.

IDF je rekao da je ovo bio tunelski otvor, pronađen unutar jedne od učionica škole, koji vodi do obližnje džamije.

Portparol Daniel Hagari napisao je: "Kao deo aktivnosti boraca borbenog tima 188. brigade u srcu četvrti Šejaija, snage protivterorističke jedinice (LOTR) zajedno sa borcima 74. bataljona terorističke jedinice Hamasa naišle su na školski kompleks u srcu četvrti".

Izrael tvrdi da je ubio sve pripadnike Hamasa u tom području i pronašao brojne komade oružja, granate i municiju.

Takođe je rečeno da je tunelski otvor deo "opsežne podzemne rute" u Šujaiji.

Izrael je pod sve većim pritiskom da obezbedi sigurnost civila u Gazi. Nacija kaže da Hamas koristi civile kao ljudske štitove i da deluje iz civilnih zgrada.

Misli se da Hamas i dalje drži oko 137 izraelskih talaca. Sinoć je IDF priznao da su dva njegova vojnika teško ranjena u neuspelom pokušaju oslobađanja talaca.

Palestinska zdravstvena vlast pod vođstvom Hamasa jutros je saopštila da je od 7. oktobra u Gazi ubijeno 17.487 ljudi, od kada su teroristi Hamasa prodrli kroz izraelsku granicu i ubili oko 1.200 ljudi.

Sve se ovo dogodilo dok su SAD sinoć uložile veto na rezoluciju UN-a kojom se poziva na trenutni prekid vatre u Gazi, što je navelo predsednika Palestinske uprave Mahmuda Abasa da kaže da je nacija "saučesnik u ratnim zločinima". Velika Britanija se uzdržala, dok su ostalih 13 zemalja u savetu glasale za rezoluciju.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading