POGINULO ŠESTORO CIVILA U GAZI: Izrael izveo raciju na kamp, među stradalima i jedno DETE

Autor:

Svet

08.12.2023

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

IDF je danas sproveo racije i u Sandžaru, Tulkarmu, Hebronu i na nizu drugih lokacija.

POGINULO ŠESTORO CIVILA U GAZI: Izrael izveo raciju na kamp, među stradalima i jedno DETE

Foto: Profimedia/Zuma Press

Specijalne jedinice Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) izvele su danas raciju na palestinski izbeglički kamp Fara na Zapadnoj obali, rezultirajući smrću šestoro civila, uključujući jedno dete, prema izveštaju novinske agencije WAFA.

Prema agenciji, vojnici IDF-a su rano jutros ušli u kamp nakon što su blokirali ulaze sa svih strana, dok su snajperisti zauzeli položaje na krovovima kuća.

Najmanje šest osoba je poginulo, a desetine su ranjene u sukobima koji su izbili nakon otpora grupe logoraša protiv akcija okupacionih snaga.

Još uvek nije poznato koliko pristalica radikalnih palestinskih grupa Hamas i Islamski džihad je uhapšeno tokom racije.

Palestinsko društvo Crvenog polumeseca saopštilo je na svom Telegram kanalu da su izraelske snage sprečile hitnu pomoć da uđe u kamp radi spašavanja i lečenja ranjenih.

Izbeglički kamp Fara, u kojem je smešteno 7.000 izbeglica, nalazi se dva kilometra južno od grada Tubasa i 17 kilometara severoistočno od Nablusa na Zapadnoj obali.

Ranije tokom dana, 18 Palestinaca povređeno je u sukobima zapadno od Vitlejema, pri čemu se dvojica nalaze u kritičnom stanju, prenosi Kurir.

IDF je danas sproveo racije i u Sandžaru, Tulkarmu, Hebronu i na nizu drugih lokacija.

Ministarstvo spoljnih poslova i iseljenika osudilo je masakr koji su izraelske okupacione snage počinile u kampu Al-Fara, kao i korišćenje sedišta Agencije Ujedinjenih nacija za pomoć i rad izbeglicama (UNRWA) u kampu kao štaba za snajperiste.

Palestinsko Ministarstvo takođe je upozorilo međunarodnu zajednicu i Sjedinjene Američke Države na eskalaciju izraelskih zločina i pozvalo na hitnu američku intervenciju kako bi se obuzdala izraelska agresija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading