BAČENE GRANATE NA AMBASADU: Sve vrvi od policije, niko ne sme da priđe zgradi

Autor:

Svet

25.05.2024

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je izašla na lice mesta i obavestila dežurnog tužioca

BAČENE GRANATE NA AMBASADU: Sve vrvi od policije, niko ne sme da priđe zgradi

Foto: Tanjug/AP

Dve pirotehničke granate bačene su na ambasadu Izraela u Briselu, izjavila je ambasadorka Izraela u Belgiji i Luksemburgu Idit Rozencvajg-Abu.

Ona je na platformi X napisala da su svi u ambasadi dobro, da niko nije povređen i da nije pričinjena nikakva materijalna šteta.

"Belgijske vlasti zajedno sa obezbeđenjem naše ambasade istražuju događaj", navela je Rozencvajg-Abu.

Kako je prenela agencija Belga, jedan muškarac jutros je bacio pirotehničku granatu na izraelsku ambasadu u Briselu, saopštilo je briselsko tužilaštvo.

Policija je izašla na lice mesta i obavestila dežurnog tužioca.

Na lice mesta izašle su i tehnička i Služba za uklanjanje i uništavanje eksplozivnih naprava.

Inače, egipatski predsednik Abdel-Fatah al Sisi i predsednik SAD Džozef Bajden danas su postigli dogovor oko slanja humanitarne pomoći i goriva UN preko izraelskog prelaza Kerem Šalom, dok ne budu uspostavljeni pravni mehanizmi za ponovno otvaranje graničnog prelaza Rafa sa palestinske strane, saopšteno je iz kabineta egipatskog predsednika.

Pomoć se gomila u Egiptu otkako je Izrael 7. maja pokrenuo operaciju preuzimanja graničnog prelaza Rafa sa Egiptom sa strane Gaze, podseća Tajms of Izrael.

Egipat je odbio da ponovo otvori prelaz dok se izraelske trupe ne povuku sa druge strane, u pokušaju da izbegne optužbe sa saučesništvo u izraelskim operacijama.

SAD i Izrael su pozvali Kairo da dozvoli da rastuća količina pomoći iz Egipta bude prebačena u Izrael, gde se može isporučiti u Gazu preko prelaza Kerem Šalom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading