ODLIČNA UVERTIRA ZA DERBI SLEDEĆE NEDELJE: Potporanj ubedljiv na gostovanju u Alibunaru!

Autor:

Sport

11.03.2024

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trijumf protiv lidera predstojećeg vikenda bi uključio tim u borbu za najviši plasman.

ODLIČNA UVERTIRA ZA DERBI SLEDEĆE NEDELJE: Potporanj ubedljiv na gostovanju u Alibunaru!

Foto: FK Budućnost Alibunar

Stadion u Alibunaru

U okviru 17. kola PFL-a Pančevo ekipa Budućnosti iz Alibunara ugostila je sastav Potpornja, domaći tim je u ovaj meč ušao sa poslednjeg mesta na tabeli, dok su gosti bili na četvrtoj poziciji.

Republika

Od samog starta viđena je odlična utakmica, domaći su prvi zapretili, ali je golman Bagoš bio na visini zadatka, ta prilika kao da je probudila goste, koji su krenuli dosta bolje u nastavku.

Na isteku devetog minuta, Miljan Jovanović pogodio je mrežu Budućnosti, 1:0 za goste. Samo četiri minuta kasnije jedan od najmlađih u dresu Potpornja, Boban Pavkov duplirao je prednost svog kluba. 

Opravdao je Boban prezime bivšeg golgetera Crvene zvezde, Milana Pavkova, i sa dva pogotka u razmaku od samo tri minuta doveo svoj tim do prednosti od 4:0, igrao se 23. minut utakmice. Već u tim trenucima domaći su potpuno pali, meč je manje-više bio rešen, ali se igra na terenu nije menjala. 

Republika

Foto: FK Potporanj

Slika sa početka sezone

Nastavili su gosti da diktiraju svoju igru i do odlaska na odmor Jovanović je svojim drugim pogotkom na meču postavio rezultat prvog poluvremena na 5:0. Za vreme pauze trener Đuka odlučio je da pruži šansu igračima sa klupe, pa je izvršio sve dostupne izmene, dok su domaći nastavili sa startnih 11.

Tim iz Alibunara je u drugom poluvremenu igrao na sve ili ništa, totalna ofanziva ka golu rivala i posle desetak minuta igre stigli su do prvog gola. Mladi Mihailo Jovičević "sa kreča" smanjio je zaostatak Budućnosti na 5:1.

Pet gola razlike za goste vratio je ubrzo rezervista Ognjen Bobić, koji je svoj solo prodor završio pogotkom u mreži rivala, 6:1 za Potporanj. Pokušavali su domaći u nastavku da smanje zaostatak i da ublaže poraz, ali je odbrana bila na visini zadatka i nije dozvolila novi gol u svojoj mreži. 

Budućnost (Alibunar) - Potporanj 1:6 (0:5)

Budućnost: Stankov, Krajišnik, Rusimović, Milanović (od 53' Srbesko), Jović (od 36' Trajkovski), Aleksić, Jovičević, Đurđev, Jankov, Jović, Balaž (od 42' Sekulić)

Potporanj: Bogoš (od 46' Ipač), Bugarčić, Pavkov, Ilić (od 46' Bobić), Stojković, Stankov, Jovanović (od 46' Radovanović), D. Ćulibrk, Kovačević, M. Ćulibrk, Rašić (od 39' Gerga)

Imajući u vidu da su prva tri tima na tabeli upisala poraz u ovom kolu, ekipa Potpornja je smanjila zaostatak za samim vrhom lige i u odličnom raspoloženju u sledećem kolu dočekuju lidera, sastav Glognja. Budućnost narednog vikenda ide na noge Slogi iz Plandišta.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading