POLET NAKON PREOKRETA DO TRIJUMFA: Sastav Gorobilja je rano poveo, ali nije uspeo da izdrži ofanzivne nalete rivala!

Autor:

Sport

10.03.2024

18:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gosti opravdali ulogu favorita.

POLET NAKON PREOKRETA DO TRIJUMFA: Sastav Gorobilja je rano poveo, ali nije uspeo da izdrži ofanzivne nalete rivala!

Foto: FK Polet Rasna

U okviru 17. kola Zlatiborske okružne lige ekipa Gorobilja ugostila je sastav Poleta iz Rasne, domaći tim je u ovaj meč ušao sa 15. poziciji na tabeli, dok su gosti bili na četvrtom mestu na tabeli.

Republika

Oba kluba su u prošlom kolu zabeležila trijumf, pa su u odličnom raspoloženju ušla u ovaj duel. Već posle sedam minute igre došlo je do promene rezultata, gosti su bili sa ulogom favorita, ali su prvi do prednosti stigli domaći fudbaleri. 

Duško Rakić je "sa kreča" savladao golmana Božića, 1:0 za Gorobilje. Nespretna rekacija Ršumovića, dovela je do jedanaesterca za rivala, koji je uspešno iskorišćen. 

Igralo se otvoreno, napadački, ali bez konkretnih udaraca do kraja prvog poluvremena. Gosti su smirili malo igru, čekali su pauzu, međutim pred odlazak na istu rival je stigao do izjednačenja. Nebojša Ivanović pogodio je za 1:1.

Od starta drugog poluvremena gosti su od samog starta krenuli sa napadima, stvarali su prilike i za kratak vremenski period uspeli su da postignu dva gola. Prvo je Marko Spasojević u 57. minutu pogodio za potpuni preokret i prvo vođstvo Poleta, a samo tri minuta kasnije Bogoljub Vesić uvećao je rezultat na 3:1.

Izvršene su ubrzo sve dostupne izmene u gostujućem taboru, osvežen je sastav na terenu i to je doprinelo još boljoj igri. U 78. minutu Marko Jezdimirović pogodio je za 4:1, i to je ispostaviće se bio i konačan rezultat utakmice.

Gorobilje - Polet (Rasna) 1:4 (1:1)

Gorobilje: Ignjević, Sarić, M. Varničić, Šarenac (od 46' N. Varničić), Stevanović, Sretenović, Petrović (od 61' Diković), Rakić (od 75' Gordić), Jović, Diković (od 70' Mićović), Mijailović

Polet: Božić, Bogdanović, Spasojsević, Ste.Ršumović, Marijanović, Ivanović (od 62' Marjanović), Cvetić (od 46' Tanović), Vesić (od 60' Jovičić), Jezdimirović, Matović (od 60' Str. Ršumović), Matić

Iz Rasne je nakon utakmice stigla sledeća poruka:

- Nadam se da ulazimo u formu i da spremni dočekujemo sledeće kolo u kojem igramo sa Rampom iz Požege, meč koji uvek bude pravi derbi i fudbalski spektakl kako na terenu tako i za ljubitelje oba kluba. Ekipi Gorobilja puno sreće u borbi za opstanak.

U sledećem kolu u Rasnu stiže Rampa iz Požege, dok sastav Gorobilja ide na noge Bakionici.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading