VEĆ SE VIDI ĐOKIĆEV PEČAT: Tim iz Rume ostvario jako bitan trijumf protiv trećeplasiranog Kabela! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

10.03.2024

18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napad je odradio svoj deo posla, a odbrana je sačuvala prednost.

VEĆ SE VIDI ĐOKIĆEV PEČAT: Tim iz Rume ostvario jako bitan trijumf protiv trećeplasiranog Kabela! (FOTO GALERIJA)

Foto: Jelena Grlić

U okviru 17. kola Srpske lige Vojvodine ekipa Kabela iz Novog Sada ugostila je sastav 1. Maja iz Rume. Domaći tim u ovaj meč ušao je sa deobe trećeg mesta, dok su gosti bili na deobi poslednjeg pozicije u ligi.

Republika

Oba kluba su na prolećnoj premijeri zabeležila remi, pa je ovaj meč bio jako bitan za poboljšanje bodovnog salda i napredak na tabeli. Uvodni minuti susreta protekli su u klasičnom ispitivanju snaga, nakon čega se zaigralo ofanzivnije, sa napadačkim akcijama, ali bez promene rezultata.

Sastav Kabela je pokušao da iskoristi svoju brzinu u napadu, ali im nije nedostajalo koncentracije, dok su gosti kroz brzu tranziciju iz srednje zone kreirali napade, ali bez konkretne završnice. Možemo reći da su viđene po dve dobre šanse na obe strane, ali nakon 45 minuta igre - 0:0.

Drugi deo utakmice počeo je izmenama na obe strane, u redovima domaćina su izvršene dve, dok su gosti izvršili jednu manje. Situacija na terenu se nije promenila, ravnopravna borba, uz po neku šansu.

Na isteku 56. minuta solo prodor mladog Denija Stajkija po levoj strani, odličan udarac u dalji ugao koji golman Dražić uspeva da odbije, ali je na loptu natrčao Aleksandar Križan i smestio je u mrežu, 1:0 za tim iz Rume.

Domaći tim je tokom drugog dela igre uglavnom pretio iz prekida, i iz jednog takvog su stigli do izjednačenja, Korner je izveo Novaković, povratnu loptu sa druge stative u mrežu je smestio Luka Milisavljević, 1:1 u 68. minutu. 

Opet se meč vratio u egal, opet su oba tima krenula sa ofanzivom, gosti su bili nešto konkretniji na polovini rivala, i uspeli su da vrate prednost na svoju stranu. Na isteku 81. minuta Panić je odlično uposlio Radojčića na desnoj strani, koji je vratio loptu do mladog Broisa Zečaka, a on je sa nekih desetak metara šalje u mrežu, 2:1 za 1. Maj.

Do kraja utakmice domaći prete iz prekida, ali gosti su uspeli da odbiju sve nalete i da sačuvaju vođstvo.

Kabel (Novi Sad) - 1. Maj (Ruma) 1:2 (0:0)

Kabel: Dražić, Marjanović (od 46' Prvulović), Paunović, Novaković, Serdar, Đurić, Petrović (od 83' Trpčević), Apostolovski (od 62' Ilić), Milisavljević, Jelić, Pivaš (od 46' Batos)

1. Maj: Ilich, Jovanov (od 75' Bibić), Stojanović, Radovanović, Lazić (od 65' Radojičić), Križan, Stajki, Brajić (od 13' Bogićević), Lukić, Zečak, Stojanović (od 46' Pančić) 

Ovim trijumfom 1. Maj je stigao do deobe 13. pozicije, dok je Kabel spao na četvrto mesto na tabeli. U sledećem kolu sastav iz Novog Sada gostuje Železničaru iz Inđije, dok u Rumu stiže Tisa iz Adorjana.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading