REMI KOJI NE PRIJA NIKOME: Solunac je imao vođstvo od 2:0, ali je na kraju Bačka mogla do celog plena!

Autor:

Sport

10.03.2024

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvo poluvreme je pripalo gostima, drugo domaćinu.

REMI KOJI NE PRIJA NIKOME: Solunac je imao vođstvo od 2:0, ali je na kraju Bačka mogla do celog plena!

Foto: youtube.com/printscreen/fkbačka1901

U okviru 17. kola Vojvođanske lige Sever ekipa Bačke 1901 iz Subotice ugostila je sastav Solunca iz Karađorđeva, domaći tim je u ovaj meč ušao sa devete pozicije (22 osvojena boda), dok su gosti sa tri boda manje bili na desetom mestu u ligi.

Republika

Odlična utakmica viđena je na stadionu kraj "Somborske kapije", domaći fudbaleri su nešto ležernije ušli u meč, što su gosti znali da iskoriste. Na isteku šestog minuta nakon udarca gostujućeg igrača, lopta kači Arežinu, i završava u mreži golmana Bačke, 1:0 za Solunac.

Od primljenog gola fudbaleri domaćih su pritisli rivala, ali nisu uspevali da stignu do pogotka, i izjednačenja. Gosti su u dva-tri navrata iz kontranapada pretili, ali nisu uspevali da dupliraju prednost, međutim to su uspeli na isteku 33. minuta. Milan Bogićević je izašao sam pred golmana Saba, i uspešno ga savladao, 2:0 za sastav iz Karađorđeva. 

Do odlaska na odmor gosti su imali još par prilika za uvećanje vođstva, ali nisu uspeli da šanse pretvore u gol. Za vreme desetominutne pauze u redovima Bačke izvršene su dve promene, dok su je sastav Solunca ostao nepromenjen. 

Republika

Foto: youtube.com/printscreen/fkbačka1901

Detalj sa meča

Nastavak utakmice doneo je bolju igru domaćina, gosti su bili zadovoljni vođstvom i trudili su se da pre svega sačuvaju svoju mrežu, i da ukoliko se stvori prilika uvećaju prednost. Izmene su donele očigledan boljitak na terenu, napadi Bačke su se ređali, ali je golman Slijepčević odbranama čuvao svoj gol.

Izfledalo je na terenu da će gosti odneti ceo plen, ali se onda domaćin sa dva brza pogotka vratio u igru. Nakon lepe akcije fudbalera Bačke, Marko Matijašević efektnim udarcem pogađa mrežu rivala, i tako dovodi svoj klub na gol zaostatka.

Opsada gola Solunca je bila aktivna do kraja meča, ali je odbrana bila na visini zadatka sve do pred sam poslednji zvižduk sudije. Igrao se 96. minut kada je mladi rezervista Filip Bašić sproveo loptu u mrežu za ispostaviće se konačnih 2:2.

Bačka 1901 (Subotica) - Solunac (Karađorđevo) 2:2 (0:2)

Bačka 1901: Sabo, Gnjatović, Matijašević, Ivković (od 49' Šijačić), Arežina, Vrana (od 46' Bašić), Radmanović (od 74' Nenadović), Ćakić (od 46' Temunović), Milijašević, Glišović, Bursać

Solunac: U. Slijepčević, Marjanović, Kolundžija, Samardžija, Kangrga, Bogićević, Milikić (od 90' Kustudić), D. Slijepčević, Kosovac, Božović (od 97' Klibarda), Budinčević (od 84' Begović)

U sledećem kolu Solunac dočekuje OFK Vrbas, dok sastav Bačke ide na noge Preporodu iz Novog Žednika.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading