NAPREDAK SE BUDI: Već sada je bodovni saldo jači nego tokom celog jesenjeg dela - projektil Đorđevića utisak meča! (VIDEO)

Autor:

Sport

10.03.2024

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tim iz Aleksinca bolji od ekipe OFK Niša.

NAPREDAK SE BUDI: Već sada je bodovni saldo jači nego tokom celog jesenjeg dela - projektil Đorđevića utisak meča! (VIDEO)

Foto: OFK Napredak 1929 aleksinac

U okviru 17. kola Zone Centar ekipa OFK Napretka 1929 iz Aleksinca ugostila je sastav OFK Niša, domaći tim je u ovaj meč ušao sa pretposlednje pozicije na tabeli, dok su gosti bili na deobi devetog mesta.

Republika

Jako težak zadatak očekuje tim iz Aleksinca kako bi izborio opstanak u ligi, trenutno je sigurna zona udaljena 16 bodova, što je dostižno, imajući u vidu da je u opticaju do kraja sezone veliki broj bodova, ali za to su potrebni trijumfi u seriji.

Na prolećnoj premijeri Napredak je zabeležio remi na gostovanju trećeplasiranom timu iz Medoševca (1:1), što je naznaka boljih igara, a i u ovom susretu su odlično krenuli. Igralo se od prvog minuta otvoreno, napadački sa prilikama na obe strane.

Na isteku 32. minuta dosuđen je kazneni udarac u korist domaćina koji je u gol pretvorio Nenad Milunović, time je ujedno i postavljen rezultat prvog poluvremena na 1:0 za Napredak.

Republika

Foto: OFK Napredak 1929 aleksinac

Detalj sa meča

U pauzi između dva poluvremena u redovima domaćina je izvršena jedna izmena, dok su gosti napravili dve. Zaigrali su bolje i konkretnije fudbaleri OFK Niša, ali ih je u velikoj meri presekao i poremetio evrogol rivala.

Na isteku 68. minuta Slavko Đorđević je "opalio" po lopti, koja je završila u gornjem desnom uglu golmana Ilića i time je duplirao vođstvo svog tima na 2:0. Ubrzo nakon toga domaći ostaju sa 10 igrača u polju, direktan crveni karton zaradio je Amir Zeka. 

 

 

Gosti su pokušali da iskoriste brojčanu nadmoć, pred sam kraj meča su imali i priliku "sa kreča" da stignu do izjednačenja, ali Nemanja Milić nije bio precizan, dva puta je ponovljen penal, ali je oba puta siguran bio golman Pejčinović. 

Napredak 1929 (Aleksinac) - OFK Niš 2:0 (1:0)

Napredak 1929: Pejčinović, Đokić, Stojanović, M. Cander, Zeka, Dušanić (od 46' Paprica), Tasić (od 80' Vidanović), Milunović, Đorđević (od 89' Stoiljković), N. Cander, Smiljković (od 80' Veljković)

OFK Niš: Ilić, Tanić (od 46' Živković), Nešić (od 80' Jakovljević), Lilić (od 46' Miljković), Dinov (od 62' Ivanović), Mirčić (od 66' Milosavljević), Lazarević, Milić, Krstić, Jovanović, Jović 

U prva dva kola prolećnog dela prvenstva tim iz Aleksinca je već sada osvojio više bodova u odnosu na ceo jesenji deo, što je odličan motiv za nastavak prvenstva.

U sledećem kolu OFK Niš dočekuje Mladost iz Batušinca, dok ekipa iz Aleksinca ide na noge Svrljigu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading